Low carb
Aftensmad

Low carb carbonara

Low carb

Low carb carbonara en skøn ret med squash-pasta, bacon og flødesovs.

En af vores yndlingsretter herhjemme er carbonara. Lige fra den klassiske spaghetti carbonara, carbonara med kylling til denne low carb carbonara. Nogen gange bruger jeg æggeblommer til saucen, og andre gange blander jeg den op med revet mozzarella eller parmesanost. Det varierer også om jeg bruger madlavningsfløde eller piskefløde, alt efter hvad vi har i køleskabet.

Denne carbonara er en low carb udgave, hvor spaghettien er skiftet ud med squashspaghetti. Der er beregnet en squash pr. person. Squash-spaghettierne har jeg lavet ved hjælp af en spirelli slicer (se link i opskriften), som kan lave lange tynde strimler.
Squash strimlerne skal koge i 1-3 minutter alt efter hvor bløde du ønsker dem. Hvis de gerne må have lidt bid i, skal de kun have ganske kort tid.
Baconen steges på panden og vendes sammen med fløden og osten. Retten anrettes med squash-pastaer nederst og derefter bacon og sovsen. Til sidst krydres der med rigeligt peber og lidt salt.

Jeg tror, det er et af de bedste low carb måltider, som vi har fået! Det smagte virkelig godt, var vi helt enige om. Det fungere rigtig godt med squashspaghettierne, da carbonara godt kan være en ret “tung” ret. Jeg savner i alt fald tit grøntsager til carbonara, når jeg får det serveret på restauranter. Når jeg selv laver retten, plejer vi altid at få en god salat til.

Kigger du med på Facebook?
Her deler jeg hver dag opskrifter med inspiration til aftesmaden, madpakker, bagning eller søde sager. Når der er nye opskrifter eller andre indlæg på bloggen, bliver de naturligvis også delt.
>> Følg min Facebook profil her.

Low carb carbonara

Low carb carbonara

Antal 2 personer

Ingredienser

  • 400 g bacon i tern
  • 500 ml piskefløde
  • 2 håndfulde  revet mozzarella
  • Salt og peber
  • Persille

Squash-pasta:

  • 2 grønne squash

Sådan gør du

  • Skyl og riv squashen på en spirelli slicer (reklame-link). Sæt en stor gryde med vand til at koge.
    Steg baconstykkerne i en sauterpande til de er sprøde. Tilsæt fløde og revet mozzarella. Lad det stå og simre et par minutter og rør rundt så osten smelter i saucen.
    Når vandet koger kommes squash-pastaen ned i vandet. Lad det koge i 1-2 minutter og hæld derefter vandet fra.
    Anret squash-pastaen i en dyb tallerken og hæld saucen hen over. Kom salt og peber hen over retten og pynt med lidt persille.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar