LEGOLAND
Samarbejde, Tivoli og legeland, Udendørs aktiviteter

LEGOLAND

SPONSORET INDHOLD

LEGOLAND

Fredag aften da William og Malte var kommet i seng, gik Søren og jeg i gang med at pakke og lave madpakker. Vi havde nemlig en ganske særlig overraskelse til drengene den efterfølgende dag. Vi havde besluttet ikke at fortælle dem noget om det, fordi vi ikke ville have, at de skulle vågne ALT for tidligt af bar spænding. Om morgnen legede de, spiste morgenmad og spurgte ikke, hvorfor de skulle tage tøj på tidligt, så vi sagde stadig ikke noget. Da vi begyndte at bære tasker ud i bilen, og William så, at jeg pakkede tandbørster, lurede han dog, at der var noget spændende på vej.

Først da vi sad i bilen klar til at køre, røbede vi for dem, hvad det var vi skulle. Vi skulle i LEGOLAND – yeahhh! De blev begge to meget glade, og Malte sagde,”jeg skal prøve alt!”. Så med bilen godt pakket, film på tvskærmene, køletasken fyldt med smoothies, juice, kiks, boller og rugbrødsmadder samt to glade drenge på bagsædet kørte vi af sted mod Billund.

Drengene klarede køreturen på over 3 timer flot, og vi havde kun en enkel tissepause undervejs, hvor de legede lidt på en legeplads, inden vi kørte videre. Den sidste halve times tid kunne Malte næsten ikke klare spændingen mere, og han spurgte, “hvornår er vi der?”.
Svar: “Om en halv time”.
Malte: “Hvornår er vi der?”
Svar: “Om 28 minutter. Der går ikke så længe endnu”.
Malte: “Hvornår er vi der?”….
Endelig nåede vi frem til LEGOLAND VILLAGE, hvor vi havde lejet en hytte. Der pakkede vi ud og fik kigget os lidt omkring, inden vi kørte over til parken, som lå lige i nærheden.

LEGOLAND

LEGOLAND

Da vi ankom til parkeringspladsen, udbrød William, “århhh sejt der er LEGO på skraldespandene”. Humøret var vældig højt og vejret fuldstændig perfekt. Allerede ude foran parken begyndte magien og drengene var henrykte, da de så det store LEGOLAND skilt, flagene og hørte musikken.

Forlystelserne i LEGOLAND

Både på vores første og anden dag i LEGOLAND kiggede vi på de imponerende både, bygninger og landskaber som er bygget i Miniland. “Se den her… og så se lige den her” råbte drengene på skift, imens vi gik rundt og så det hele.

Vi slukkede ildebrand i Falck brandbilerne. Desværre fik vi en sidsteplads, men det var drengene helt ligeglade med. “Jeg vil prøve igen”, sagde Malte efter alle ture i hele parken.

Vi fik også en tur i Monorail som er et tog, som kører i 4 meters højde rundt i en del af LEGOLAND. I Atlantis by Sea Life så vi farvestrålende fisk og hajer, og i Piratland var vi ude at sejle i piratbåde. Vi var i The haunted House et spøgelseshus, og i Legoredo kørte drengene i karruseller.

LEGOLAND

Søren og William i LEGO Safari bilerne blandt giraffer og strudse. Malte ville ikke have far med, han ville køre SELV ;-)

LEGOLAND

LEGOLAND

William hilser på LEGO-manden, og Malte giver en krammer. Til venstre ses drengene i flyvemaskinerne i DUPLO Land. Så snart turen var forbi, råbte Malte “en gang til”. 

LEGOLAND

Drengene leder efter guld, som de fik smeltet om til en guldmedalje.
Et styks meget glad og stolt Malte med guldmedalje om halsen.    

Ninjago World

Her i 2016 har LEGOLAND fået en hel ny forlystelse nemlig Ninjago World, og den bliver nødt til at få sin helt egen overskrift her i indlægget. William er SÅ glad for at lege med LEGO Ninjago, og han hoppede af glæde, da vi gik mod Ninjago World. Jeg bliver helt glad ved tanken om, at se ham så glad og begejstret, for som mor findes der vel ikke noget bedre end at se sine børn glade.

Ninjago World består af flere dele, og i den ene ene kan man prøve Lloyds laser, hvor man kravler over og under laserstråler. Det var en lidt tam fornøjelse og hurtig overstået, efter at vi havde stået i kø i længere tid. Den næste forlystelse i Ninjago World var virkelig den som “slog kegler”, og den var total gennemført. I Ninjago The Ride sidder man i en slags båd, (ej jeg må hellere få spurgt William, hvad den den rigtig kaldes) men i denne her “båd” sidder man med 3D briller, og køres rundt til forskellige skærme og kæmper mod fjender og den mægtige drage. Man bruger hænderne til at kæmpe med og kan se point foran sig på en skærm. Både William og Malte syntes det var super sejt, og det synes vi også. Det var sejt – rigtig sejt lavet og vi måtte prøve Ninjago The Ride både første og anden dag vi var i LEGOLAND.

LEGOLAND

LEGOLAND

LEGOLAND

Butikker

I parken var der flere butikker med LEGO, og drengene ville selvfølgelig ind i dem alle ;-)
Star Wars shop, Ninjago shop og Nexo Knights shop. Heaven for to drenge på 3 og 7 år.
Til Malte købte vi en sværd, og William ville have en bamse. Det var ikke en hvilken som helst bamse men en lille rød drage, som han havde set i kaste-bold-bod. Det SKULLE bare være den drage, og den kunne ikke købes i parken – kun vindes. Derfor måtte farmand på opgaven, og ved anden forsøg vandt han heldigvis en drage til William.

LEGOLAND

LEGOLAND

Vi var også i Go Figure butikken. Her lavede Søren og drengene deres egen LEGO minifigur. Konceptet gik ud på at man først skulle finde et hoved, så en krop, hovedbeklædning og et våben eller redskab. En rigtig sød og fin idé men jeg synes ikke, at det fungere helt optimalt.
Der stod for mange børn oveni hinanden og de fleste plastikbøtter med delene sad så højt, at børn ikke kunne se og nå. Jeg tænker, at det ville give en bedre oplevelse, hvis man trak et nummer (ligesom hos bageren) gik frem og lavede figuren. Derudover vil jeg anbefale, at bøtterne sættes ned i en højde hvor børn kan se og nå. Måske opdelt med et stor tegning imellem. På den første kunne være et LEGO hoved, så børn vidst, at her skulle findes et hoved, den næste krop og så videre.

Mad og drikke

LEGOLAND

Et hvil på en bænk med kæmpe cookies, chokolademuffin, børne-donut og kolde drikkevarer fra Adventurer’s Depot. Lige hvad vi kunne bruge efter at have gået i et par timer. 

LEGOLAND

På anden dagen opdagede vi en Ben & Jerrys is-bil, og hvem kan gå forbi uden is? ;-)

Knights’ Restaurant

Aftensmaden spiste vi på Knights’ Restaurant en flot stor restaurant med ægte middelalderstemning. Udvendig ligner resturanten fuldstændig en stor borg med tårne og flag, og indvendigt er stilen holdt med gamle lyskroner, træborde og sværd på væggene.

Maden er inspireret af det nordiske køkken, og i det åbne køkken laves der kød på den store bordgrill. På den ene side af buffeten var der børnevenlige retter og på den anden salater, kød og forskellig tilbehør.

Tjenerne i restauranten var alle klædt i middelalder-tøj med kjoler, forkælder og veste. Vi blev mødt af venlighed og stor imødekommenhed. Det vil man nok også forvente et sted som LEGOLAND, men jeg synes faktisk, at de lige “gav den en tand ekstra”. Vi fik uden besvær et bord ved legehjørnet – selvfølgelig med LEGO. Der kom en tjener med kongekroner til børnene, og hun gav sig tid til at hilse på alle børn og tage en lille snak med dem. Da vi bestilte drikkevarer, spurgte jeg efter danskvand med citrus, men det havde de ikke. Da tjeneren kom med min danskvand fortalte hun, at hun var gået ud i køkkenet og spurgt efter citronskiver, og så fik jeg da min danskvand med citrus. En ganske lille ting som ikke har taget lang tid, men som gør at man som gæst føler sig hørt og set.

LEGOLAND

LEGOLAND

LEGOLAND

Italian Pizza & Pasta

Inden vi kørte hjem fra LEGOLAND om søndagen, spiste vi frokost på Italian Pizza & Pasta tæt ved udgangen. William valgte en børnepizza med eget valg af fyld og Malte kyllingespyd med LEGO pomfritter. Søren og jeg fik begge en pizza, og til dessert fik børnene pandekage med is, Søren en rigtig god tiramisu og jeg chokoladekage.
Pizzaerne var ok men desværre ikke mere end det. Jeg fik en capricciosa og det var med skinkestrimler. Her er jeg måske lidt erhvervsskadet, men jeg synes ikke, at man kan kalde sig pizzaria og så servere skinkestrimler. Man kan få så mange slags lækre skinker som skæres, og de behøver ikke at koste så meget mere. Så måske er det mere et spørgsmål om, hvad der er nemt.

I hjørnet af resturanten var der et legehjørne. Stor bonus – for det er nok de færeste børn som gider at sidde længe ved bordet af gangen. For os var det vores “redning” med LEGO-hjørnet, da Malte på det tidspunkt var ved at være så træt, at tingene kun måtte gå efter hans hoved. Han fik derfor lov til at gå over og bygge og hygge sig efter maden, og så kunne vi andre spise færdig.

LEGOLAND

LEGOLAND

LEGOLAND

Min anmeldelse af LEGOLAND

Vi havde to rigtig gode dage i LEGOLAND. Drengene nød hvert et sekund, og det var skønt at kunne lege og hygge som familie i timevis. Jeg vil bestemt anbefale to dags-billetter, hvis man tager til LEGOLAND. Vi kunne ikke nå at se det hele den første dag. Så det var rart at kunne komme igen, så vi kunne nå hele vejen rundt plus at prøve et par af forlystelserne en gang til.

Trods vejret var flot og solrigt var vi meget heldige med køerne, synes jeg. Et par steder ventede vi 10-20 minutter, men det føltes ikke længe, og børnene valgte selv at vente. De var begge to meget gode til at gå langt og længe i parken, og vi gik rigtig meget! På dag 2. lejede vi en LEGO-klapvogn til Malte, så vi kunne komme lidt hurtigere rundt og aflaste ham lidt. Men der var næsten ingen brok, og jeg tror, det var os voksne, som havde mest ondt i fødderne. Drengene var alt for opslugte og glade, over alt det de så og oplevede.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar