Lav en græskarlygte til halloween
Hobby og DIY

Lav en græskarlygte til halloween

Lav en græskarlygte til halloween

Sådan laver du et halloween græskar.

Vi har pyntet lidt op til halloween i stuen, og så har vi lavet et halloween græskar. Det tog lidt tid og krævede en del kræfter, men jeg synes faktisk at resultatet blev helt ok. Jeg har ikke prøvet, at skære græskar ansigter før, og munden blev da også lidt skæv, men det må være en del af charmen.

William var med til at lave græskarlygten. Han ville rigtig gerne være med til at skære ansigtet på det ene græskarhoved ud, men det var græskarret for hårdt til. I stedet var han med til at tage indmaden og alle kernerne ud. Vi smed indmaden ud, men den kan bruges til for eksempel suppe eller i dej til brød og boller.

Efter græskarlygten var færdig satte vi den ud i regnvejret i haven, hvor vi kunne se den fra stuen. Jo mørkere det blev uden for, jo mere henrykte blev drengene. De synes den så, så flot ud og da jeg gik ud for at tage et par billeder, ville de med, og se græskarret helt tæt på. Vi har ikke fået penslet græskarret indvendigt med Atamon, men det vil jer gøre, så det ikke mugner for hurtigt.

Se mere inspiration og opskrifter til Halloween her. 

Lav en græskarlygte til halloween

Halloween græskar
Det skal du bruge for at lave en græskarlygte
1 græskar
2 skarpe knive, i to størrelser
1 spiseske
1 blyant
Et fyrfadslys
Eventuelt Atamon*

Sådan laver du en græskarlygte
Start med at tegne det ansigt eller de figurer, som du gerne vil have på græskarret. Derefter skærer du bunden af græskarret ud – sørg for at den stadig kan stå nogenlunde lige. Skrab alt indmaden (det bløde) og kernerne ud af græskarret. Vi brugte både skeen og hænderne til at få det ud. Der er ret meget, så det tager sin tid at få det ud.

Herefter skærer du øjne, næse og mund i græskarret. Jeg brugte skiftevis en stor og en mellemstor kniv. Det letteste er at snitte efter stregerne, som er tegnet, og der skal bruges mange kræfter. Til sidst skæres der 1-2 små trekanter i toppen af græskarret, så der skabes en skorsten, hvor røgen kan trænge ud.

Tænd et fyrfadslys og sæt græskarlygten i haven eller på altanen, hvor I kan se den.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar