Lasagnesuppe
Aftensmad

Lasagnesuppe

Lasagnesuppe

Lasagnesuppe.

Denne her lasagnesuppe er virkelig lækker og nem at lave!
Det er næsten bare at komme alle ingredienserne ned i gryden, og så er der suppe en halv times tid senere. Så selv om ingrediens-listen er lidt lang, skal I ikke lade jer skræmme og tro, at det er et stort projekt at lave lasagnesuppe, for det er det bestemt ikke.

Jeg har brugt løg, hakkede tomater, gulerødder og squash i min lasagne suppe men det kunne sikkert også smage godt med små tern af peberfrugt, majs, ærter eller kål.
Inden servering har jeg toppet suppen med friske basilikumblade, friskrevet parmesanost og Ricotta ost. Ricotta er en blød og kalorielet ost som ofte bruges i det italienske køkken. Jeg synes, at den har en lidt speciel konsistens, så jeg vil hellere have creme fraiche på min suppe.

Lasagnesuppen mætter godt og passer perfekt til en grå og kold efterårsdag. Er der rester tilbage kan den godt varmes op dagen efter. Eventuelt kan der tilsættes lidt mere vand, hvis suppen er blevet for tyk i det. I kan se flere dejlige opskrifter på vinterretter her.

Lasagnesuppe

Antal 5 personer

Ingredienser

  • Smør til stegning
  • 1 løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 700 g hakket oksekød
  • 1 squash
  • 3 gulerødder
  • 2 oksebouillon terninger
  • 4 dl tomatpuré (på flaske)
  • 400 g hakkede tomater
  • Salt og peber
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. oregano
  • 13 dl vand
  • 5 store lasagneplader (jeg har brugt bølget lasagneplader fra Delverde)

Pynt:

  • Frisk basilikum
  • Parmesanost
  • Ricotta ost eller creme fraiche

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og riv dem sammen med squashen på et manuelt eller elektrisk rivejern.
    Hak løg og hvidløg ud i små tern og svits det i en stor gryde med smør.
    Tilsæt kødet og steg det til det er brunet og gennemstegt.
    Tilsæt de revet grøntsager og bland dem sammen i gryden.
    Kom bouillon terninger, tomatpurén og de hakkede tomater i gryden. Herefter kommes krydderierne i retten og så vandet lidt af gangen. Hold eventuelt lidt igen med vandet så du kan give suppen den konsistens, som du ønsker. Lad retten simre uden låg i 15 minutter.
    Knæk lasagneplader ud i mindre stykker og kom dem ned i suppen. Lad lasagnesuppen koge i 15-18 minutter eller til lasagneladerne er som de skal være.
    Anret suppen i skåle og pynt med friske basilikumblade, revet parmesanost og Ricotta ost (eller en skefuld creme fraiche).
Lasagne suppe
suppe

Suppe med hakket oksekød.

Jeg kan faktisk så godt lide suppe med hakket oksekød. Det bliver ikke brugt så ofte i suppe, men sammen med grøntsager og (eller) pasta, kan man få en suppe med skøn smag som også mætter godt. Har du prøvet en suppe med oksefars?

Vi er ikke så gode til suppe herhjemme. Jeg kan rigtig godt lide suppe, men Søren og børnene har desværre aldrig været så begejstret for suppe. Derfor har jeg ikke så mange suppe-opskrifter på bloggen, men det er noget, som jeg gerne vil rette op på.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Rikke 29. november 2017 at 09:27

    Hej. Kan det virkelige passe at der skal 4 dl tomatpuré? som i Tomatpasta som de kalder det nede i butikkerne. For det jo en 3 dåser af dem med 140g i

    • Svar Mie 29. november 2017 at 12:03

      Hej Rikke
      Jeg har brugt tomatpuré på glas (flaske). Jeg tror, at de små tomatpasta bliver lidt for kraftige til denne ret. Men ellers kan du nok nøjes med lidt mindre.
      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar