Langtidshævet pizzadej
Brød og boller

Langtidshævet pizzadej

Langtidshævet pizzadej

Jeg har forsøgt mig med en ny type pizzadej i stedet for den, som jeg plejer at lave. Langtidshævet pizzadej – en pizzadej med durrummel, hvedemel og Tipo hvedemel. Selv om dejen skal hæve noget længere tid end min opskrift på nem pizzadej, så er det ikke en dej som skal hæve på køl hele natten.
Denne langtidshævet pizzadej skal hæve på køkkenbordet i tre timer og så er den klar til bagning. Dejen hæver rigtig flot op og giver fire pizzaer.

Jeg har som nævnt brugt tre forskellige slags mel. En almindelig hvedemel, durummel som jeg synes giver brød en god smag, og så tilfører det også en flot gylden farve, og så har jeg også brugt Tipo 00 hvedemel. Tipo hvedemel egner sig godt til pizzadej, da det gør dejen elastisk.
Dejen skal ikke rulles ud med en kagerulle men blot formes og strækkes med hænderne. Jeg valgte at lave en lidt tykkere bund, end jeg plejer og med en lille kant på. Man kan også lave dejen helt flad, hvis der ønskes en ganske tynd bund.

Hvis der er pizza tilbage, kan de godt fryses. Det gjorde vi, da der var meget mere pizza, end vi fire kunne spise. Jeg har flere gange lavet pizza på grillen efter min opskrift på nem pizzadej, så jeg vil tro, at denne også kan bruges til grillen. Det vigtigste er, at der bruges en pizzasten, og at den drysses med mel, inden pizzaen lægges på. Sådan er det i alt fald med vores pizzasten, men læs vejledningen til din pizzasten først, hvis nu det er en anden type.

Se også:
Nem pizzadej
Nem pizzadej med fuldkornsmel

Langtidshævet pizzadej
Langtidshævet pizzadej

 

Langtidshævet pizzadej

Antal 4 stk.

Ingredienser

  • 500 ml vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 300 g Tipo 00 hvedemel
  • 200 g durummel
  • 250 g hvedemel + lidt ekstra
  • 1 tsk. havsalt
  • 1-2 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  • Kom vand ned i skålen og tilsæt gæren. Rør det godt sammen til gæren er helt opløst.
    Kom sukkeret ned i skålen og rør igen.
    Tilsæt herefter de tre slags mel lidt af gangen og derefter saltet.
    Dejen skal røres rigtig godt sammen til den er helt blød og ensartet. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen med. Først når dejen slipper dejkrogen er den godt nok rørt sammen.
    Drys hvedemel ud på en bradepande. Kom lidt mel på hænderne og form fire runde boller som lægges på pladen.
    Kom olivenolie på hænderne og smør det ud på bollerne.
    Kom et viskestykke over dejen og lad den hæve i 3 timer.
    Efter hævningen kommes der lidt mel ud på køkkenbordet og bollerne formes til fire pizzaer. Dejen skal ikke rulles med en kagerulle men blot formes og strækkes med hænderne.
    Kom det ønskede fyld på pizzaerne og bag dem i en forvarmet ovn i 16-18 minutter ved 225 grader varmluft.
    Bagetiden afhænger af ovnen og hvilke fyld der kommes på.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar