Langtidsbagte tomater
Salat

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater – en nem opskrift på tomater i ovn.

Langtidsbagte tomater eller bare bagte tomater i ovn – som man også kan kalde dem kan bruges til salater, i en sandwich, til pastaretter eller som tilbehør til aftensmaden. 
Det er nemt at lave ovnbagte tomater. Der skal blot laves en enkel marinade med olivenolie, hvidløg og krydderurter som hældes over tomaterne, inden de kommes i ovnen.

Jeg har lavet små langtidsbagte cherrytomater i ovn. Tomaterne får en lækker lækker smag efter at være langtidsbagt, og så kan de bruges i for eksempel pastaretter og sandwich eller til at pifte salaten lidt op. De kan spises både varme eller kolde, og jeg synes, at begge dele smagte godt. Jeg fik nogle af tomaterne varme til min frokost, og resten gemte jeg til vores aftensmad, hvor vi spiste dem kolde som tilbehør til aftensmaden.

Langtidsbagte tomater

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g små tomater på stilk
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. havsalt
  • 0,5-1 tsk. balsamico
  • 2 spsk. olivenolie
  • Timian

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne og skær dem over i halve. Læg dem i et stort fad som kan tåle at komme i ovnen.
    Skær hvidløgene ud i tynde skiver og kom dem ned i en lille skål. Tilsæt sukker, havsalt, balsamico og olivenolie. Rør blandingen godt sammen og hæld den den over tomaterne.
    Drys timian over tomaterne og bag dem i midten af ovnen.
    Bagetid: 2 timer ved 75 grader varmluft. Efter de to timer er gået skrues ovnen op på 150 grader varmluft og tomaterne bages yderligere 45 minutter.
Langtidsbagte tomater

Ovnbagte tomater med krydderier.

Marinaden som jeg har hældt over tomaterne er lavet af balsamico (en mørk eddike med kraftig smag) og blandet frisk hvidløg og timian. Stort set alle krydderier vil kunne bruges både tørrede krydderier og friske krydderurter. Nu kan jeg rigtig godt lide timian, så det har jeg brugt til marinanden. Frisk basilikum, oregano eller estragon ville sikkert også have smagte skønt sammen med tomaterne.

Jeg kan godt lide, når de bagte tomater får en lille smule mørk farve. Så får det yderste lag af tomaten et tyndt sprødt lag, imens den samtidig er helt saftig indeni. Du kan se beskrivelse af bagningen længere højere oppe i opskriften.

Hvordan plejer du at brugte bagte tomater? Kom meget gerne med flere ideer nederst i kommentarfeltet.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar