Lakridsmandler – ristede mandler med lakrids

Lakridsmandler - ristede mandler med lakrids

Jeg har mange gange lavet saltmandler. De er gode at have som en lille snack, som appetizer når der kommer gæster eller som topping til salater. William får også tit en lille bøtte nødder med i madpakken eller et par mandler til morgenmaden. I det hele taget er han og jeg bare rigtig glade for mandler. Jeg har lavet flere forskellige smagsvarianter af mandler og den næste i rækken er disse lakridsmandler.

Lakridsmandlerne er lavet næsten på samme måde som jeg laver saltmandler.
Først koger jeg vand og tilsætter derefter lakridspulveret, inden mandlerne kommer en tur i ovnen. Det er nemt og hurtigt, og så er der lækre lakridsmandler til mange dage.

Lakridsmandlerne skal opbevares i en beholder med låg ved stuetemperatur. Inden servering kan der eventuelt drysses lidt mere lakridspulver hen over mandlerne.

Links til flere lækre mandler: mandler med chokolade og havsaltchokoladebarer med mandlerbrændte mandler  og soyamandler.

Lakridsmandler - ristede mandler med lakrids

Lakridsmandler – ristede mandler med lakrids

Antal 200 gram

Ingredienser

  • 200 g hele mander
  • 2 dl vand
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 3 spsk. lakridspulver

Fremgangsmåde

  • Kom vand i en lille kasserolle eller gryde og tilsæt salt og lakridspulver.
    Kog vandet indtil salt og pulveret er helt opløst. Tag gryden af komfuret og hæld mandlerne ned i vandet. Lad mandlerne trække i vandet i 20 minutter og hæld derefter vandet fra ved hjælp af en sigte.
    Spred mandlerne ud på en plade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 18-20 minutter ved 155° varmluft.
    Opbevar lakridsmandler i en beholder med låg og drys eventuelt lidt mere lakridspulver hen over mandlerne inden servering.

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.