Lakridsmandler - ristede mandler med lakrids
Snack og sødt

Lakridsmandler – ristede mandler med lakrids

Lakridsmandler - ristede mandler med lakrids

Lakridsmandler – lækre ristede mandler med lakridspulver.

Opskrift på nemme lækre hjemmelavede lakridsmandler som kan spises som en lille sundere snack. Mandlerne kan også bruges i madpakken eller til aften-hyggen.

Jeg har rigtig mange gange lavet saltmandler. De er gode at have som en lille snack, som appetizer når der kommer gæster eller som topping til salater. William får også tit en lille bøtte nødder med i madpakken eller et par mandler til morgenmaden. I det hele taget er han og jeg bare rigtig glade for mandler. Jeg har lavet flere forskellige smagsvarianter af mandler og den næste i rækken er disse lakridsmandler.

Lakridsmandlerne er lavet næsten på samme måde som jeg laver saltmandler.
Først koger jeg vand og tilsætter derefter lakridspulveret, inden mandlerne kommer en tur i ovnen. Det er nemt og hurtigt, og så er der lækre lakrids mandler til mange dage.

Lakridsmandlerne skal opbevares i en beholder med låg ved stuetemperatur. Inden servering kan der eventuelt drysses lidt mere lakridspulver hen over mandlerne.
Lakridspulver kan købes online på flere bagesider, hos Bülow lakrids og så har Søstrene Grene det vist også af og til. Jeg plejer at bruge en mild lakridspulver, og så drysser jeg tit ekstra pulver over mandlerne, inden jeg spiser dem.

Links til flere lækre mandler:
Mandler med chokolade og havsalt – lækre snack eller julemandler.
Chokoladebarer med mandler – en sundere og nem lille snack.
Brændte mandler  – lækre brændte mandler til jul.
Soyamandler – gode til salater, tapas eller til sushi.

Lakridsmandler - ristede mandler med lakrids

Lakridsmandler – ristede mandler med lakrids

Antal 200 gram

Ingredienser

  • 200 g hele mander
  • 2 dl vand
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 3 spsk. lakridspulver

Sådan gør du

  • Kom vand i en lille kasserolle eller gryde og tilsæt salt og lakridspulver.
    Kog vandet indtil salt og pulveret er helt opløst. Tag gryden af komfuret og hæld mandlerne ned i vandet. Lad mandlerne trække i vandet i 20 minutter og hæld derefter vandet fra ved hjælp af en sigte.
    Spred mandlerne ud på en plade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 18-20 minutter ved 155° varmluft.
    Opbevar lakridsmandler i en beholder med låg og drys eventuelt lidt mere lakridspulver hen over mandlerne inden servering.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar