Lagkage med jordbærcreme
Kage og dessert

Lagkage med jordbærcreme

Lagkage med jordbærcreme

Lagkage med jordbærcreme – en lækker lagkage med jordbær creme lavet af flødeskum og jordbær. 

Opskriften på en lagkage med jordbærcreme som er enkel og hurtig at bikse sammen. Jeg har lavet den rigtig mange gange, men første gang var en sommer, hvor jeg lavede den ud af friske sommer jordbær. Jeg havde lyst til at lave en anden lagkage end den sædvanlige med vaniljecreme og frugt, og derfor prøvede jeg med jordbærcreme.
Nu er det blevet vores favorit lagkage, og derfor må den selvfølgelig også med her
på bloggen.

I går lavede jeg lagkagen til min søns sommerfest i børnehaven. I denne anledning var kagen pyntet med små flag, da det var en cirkus-fest, og så var der små kulørte marengs til. Jeg turde ikke pynte kagen med dem, da jeg var bange for, at den ville falde sammen.

Cremen er lavet ud af blot to ingredienser, jordbær og Cremefine 21%. Almindelig fløde kan også sagtens anvendes, men jeg synes Cremefine egner sig godt og gør cremen let og luftig. Bundene som lagkagen er lavet ud af, er de tykke gode bunde. Du kan ikke anvende de tynde bunde til denne kage, da de ikke kan “suge” jordbær flødeskummet , og så vil den blive smattet. Kagen er pyntet med mørk 70% chokolade og frysetørrede jordbær.
Frysetørrede jordbær kan købes i de fleste større supermarkeder og online på kage-sider.

Her kan du se opskriften på mini marengs. De kan serveres ved siden af kagen eller bruges som ekstra pynt. De kan også bruges til fromage eller sammen med is.

Se flere opskrifter på lagkager her. 

Lagkage med jordbærcreme

Lagkage med jordbærcreme

Antal 8 personer

Ingredienser

 • 3 tykke lagkagebunde
 • 2 små bakker jordbær
 • 500 ml Cremefine til piskning eller piskefløde
 • Mørk chokolade
 • Frysetørrede jordbær

Sådan gør du

 • Jordbærerne skylles og toppene skæres fra. Kom dem op i en skål og mas dem med en gaffel til en lidt tyk “grød”.
  Pisk Cremefine til skum og tilsæt de maste jordbær. Jordbærcremen smøres på lagkagebundene og på toppen. Øverst pyntes med grofthakket chokolade og friske eller frysetørrede bær.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Anna Joest Mowen 1. maj 2021 at 08:36

  Har aldrig brugt Cremefine før, så er lidt skæptisk. Smager den bedre med Cremefine end alm. fløde? Kan 19%’s evt. bruges i stedet? Kan ikke finde 21%’s. Hvilket mærke tykke bunde kan du anbefale, hvis ikke man bager dem selv?

  • Svar Mie 1. maj 2021 at 15:53

   Hej Anna

   Som der står lidt længere oppe i teksten kan almindelig piskefløde også bruges.
   Opskriften er en del år gammel, og den gang hed den 21%. Nu hedder den cremefine piskning 19%. Begge kan fint anvendes og også piskefløde :-)

   Det behøver ikke at være et specielt mærke lagkagebunde. Jeg plejer bare at bruge de tykke bunde som ofte ligger i en papæske. De holder bedre på kagen og cremen.

   Rigtig god weekend.

   Venlig hilsen Mie

  Skriv din kommentar