Lagkage med jordbærcreme
Kage og dessert

Lagkage med jordbærcreme

Lagkage med jordbærcreme

Opskriften på en lagkage med jordbærcreme som er enkel og hurtig at bikse sammen. Jeg har lavet den rigtig mange gange, men første gang var en sommer, hvor jeg lavede den ud af friske sommer jordbær. Jeg havde lyst til at lave en anden lagkage end den sædvanlige med vaniljecreme og frugt, og derfor prøvede jeg med jordbærcreme.
Nu er det blevet vores favorit lagkage, og derfor må den selvfølgelig også med her
på bloggen.

I går lavede jeg lagkagen til min søns sommerfest i børnehaven. I denne anledning var kagen pyntet med små flag, da det var en cirkus-fest, og så var der små kulørte marengs til. Jeg turde ikke pynte kagen med dem, da jeg var bange for, at den ville falde sammen.

Cremen er lavet ud af blot to ingredienser, jordbær og Cremefine 21%. Almindelig fløde kan også sagtens anvendes, men jeg synes Cremefine egner sig godt og gør cremen let og luftig. Bundene som lagkagen er lavet ud af, er de tykke gode bunde. Du kan ikke anvende de tynde bunde til denne kage, da de ikke kan “suge” cremen, og så vil den blive smattet. Kagen er pyntet med mørk 70% chokolade og frysetørrede jordbær.

Lagkage med jordbærcreme

Lagkage med jordbærcreme

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 3 tykke lagkagebunde
  • 2 små bakker jordbær
  • 500 ml Cremefine til piskning eller piskefløde
  • Mørk chokolade
  • Frysetørrede jordbær

Sådan gør du

  • Jordbærerne skylles og toppene skæres fra. Kom dem op i en skål og mas dem med en gaffel til en lidt tyk “grød”.
    Pisk Cremefine til skum og tilsæt de maste jordbær. Jordbærcremen smøres på lagkagebundene og på toppen. Øverst pyntes med grofthakket chokolade og friske eller frysetørrede bær.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Noter

Her kan du se opskriften på mini marengs. De kan serveres ved siden af kagen eller bruges som ekstra pynt. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar