Lagkage med jordbær og hindbær
Kage og dessert

Lagkage med jordbær og hindbær

Lagkage med jordbær og hindbær

Sammen med kiksekagen som vi fik til Maltes fødselsdag, havde jeg også lavet lagkager. Malte er meget glad for både jordbær og hindbær, så det skulle der helt sikkert være i eller på kagen. “Mig ELSKER hindbær” sagde han glad forleden dag, da han sad med en skål hindbær foran sig.

På dagen da han fyldte 3 år, havde jeg købt jordbær, som Malte fik til sin morgenmad. Desværre kan vi jo endnu ikke plukke vores egne bær i haven, da det gode vejr stadig lader vente på sig. Vi er i juni måned, og det er ikke en gang i nærheden af at være forårs-temperaturer. Jeg er godt træt af regn og blæst, vi vil ud, og vi vil så gerne i haven.

Cremen i lagkagen her er en helt enkel vaniljecreme med en blanding af flødeskum og creme fraiche. Den oprindelig plan var, at jeg selv ville have bagt lagkagebunde, men tiden løb desværre fra mig, så derfor har jeg købt mig til dem.

Her kommer to andre bud på gode lagkager til fødselsdag – lagkage med jordbærcreme og fødselsdagskage med mandelbund og bær.

De kommende dage skal jeg til at bage og forberede endnu mere mad. Vi skal til en familiefest med sammenskudsgilde, og så skal vi til sommerfest i Maltes børnehave. Der skal alle familier medbringe en ret, og så har jeg også lovet at lave kage.

Rigtig god forlænget weekend til jer alle ♥

Lagkage med jordbær og hindbær

Opskrift på lagkage med jordbær og hindbær

2 gode tykke lagkagebunde
En halv bakke jordbær
En halv bakke hindbær
Mørk chokolade med højt kakaoindhold

Vaniljecreme:
3 dl piskefløde
2-3 spsk flormelis
2 tsk vaniljesukker
2 dl creme fraiche 38%

Fremgangsmåde

Skyl bærrene og hak chokolade groft.

Pisk fløden til flødeskum i en skål og rør flormelis og vaniljesukker sammen med creme fraichen i en anden skål. Hæld creme fraichen over i flødeskummet og bland det forsigtigt sammen.

Kom halvdelen af vaniljecreme på den første bund og læg den anden lagkagebund ovenpå. Kom det sidste vaniljecreme på og pynt med bær og chokolade.

Mængde

1 lagkage med jordbær og hindbær

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

1 Kommentar

  • Svar Kiksekage - Madling.dk 23. februar 2017 at 19:54

    […] Maltes fødselsdag i weekenden havde jeg lavet lagkager med jordbær og hindbær og kiksekage. Kiksekage er aldrig rigtig noget vi har brugt i min familie, men jeg fik det af og […]

  • Skriv din kommentar