Kyllingesuppe med pasta og safran
Aftensmad

Kyllingesuppe med pasta og safran

Kyllingesuppe med pasta og safran

En lækker kyllingesuppe med den flotteste farve fra safran.

En god og nem opskrift på suppe med kylling. Denne kyllingesuppe indeholder blandt andet pasta, tomater og løg. Den luner og mætter godt og kan for eksempel serveres med et hjemmebagt brød eller et godt flute til.

En dejlig varm suppe er lige hvad der passer til de kolde efterårsdage, som vi går i møde.
Det har været meget blæsende i weekenden, og nu hvor vi er gået over til vintertid, skal vi til at vænne os til de mørke aftner. Jeg synes, det er rart at det er så lyst om morgnen, men ih hvor bliver vi tidligt trætte om aftnen, når det mørkner allerede ved 16-17 tiden.

Denne kyllinge suppe med pasta og safran er lavet af kogt kylling, og så er den fuld af smag. Safranen giver suppen en flot gul farve og en dejlig aromatisk duft og smag.
Udover kogt kylling og suppehorn er der også store stykker af løg og tomater i suppen. Dem kan man enten vælge at lade blive i suppen, som jeg har gjort, eller man kan si dem fra. Jeg synes at grøntsagerne giver lidt ekstra konsistens og farve til suppen.
Inden servering er suppen pyntet med bredbladet persille og friskrevet parmesanost.

Du kan fx. toppe din kylling suppe med sprøde hjemmelavede croutoner, et hjemmebagt focaccia med hvidløg og krydderurter eller disse bacon-twisters som kan laves både med og uden ost. Vi har flere gange fået bacon-twisters til suppe. De er meget nemme og hurtige at lave, og så kan børnene så godt lide dem.

Der er nok suppe til 6-8 personer. Rester kan godt gemmes og genopvarmes dagen efter. Så hvis I ikke er helt så mange, er der suppe til to dage.

I kan se flere opskrifter på suppe og tilbehør til suppe i linket.

Kyllingesuppe med pasta og safran

Kyllingesuppe med pasta og safran

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1400 g fersk kyllingeoverlår
  • 3 tomater
  • 3 løg
  • 3 terninger hønebouillon
  • 4 liter vand + 2 dl (senere i opskriften)
  • 0,5-1 tsk. safran
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • 3 dl suppehorn

Pynt

  • Bredbadet persille
  • Parmesan

Sådan gør du

  • Skræl løgene og skær dem ud i store både. Sky tomaterne og skær ligeledes dem ud i store både. Kom kyllingen ned i en stor 5-6 liters gryde sammen med tomaterne  og løgene. Tilsæt vand og hønsebouillon og kog kyllingen i 30-35 minutter med låget på skrå på gryden.
    Når kyllingen er gennemkogt tages den op af gryden og alt kødet tages fra. Skindet glider lige så let af og skal ikke bruges til resten af suppen – ligesom benene heller ikke skal. Jeg brugte to gafler til at tage kødet fra benene.
    Kom kyllingkødet tilbage i suppen og tilsæt pastaerne sammen med 2 dl vand. Kog pastaerne til de er møre og smag suppen til med salt, peber og safran. Lad suppen simre et par minutter inden den serveres. Anret suppen med bredbladet persille og friskrevet parmesan.
    Suppen kan godt gemmes til dagen efter i køleskabet. Den suger en del væske, så der skal tilsættes yderligere vand, når den varmes op.


Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar