Kyllingesalat med mangochutney

Kyllingesalat med mangochutney
De af jer som følger mig på Instagram eller Facebook har sikkert set billedet, jeg lagde op med alle grøntsagerne og frugten. Som så mange andre har vi også ekstra fokus på sundhed og sund mad efter en lang julemåned med søde sager. Det betyder mere motion og flere grøntsager og frugt.

Den første salat her på bloggen i det nye år er denne kyllingesalat med mangochutney. Kyllingefilten er bagt i ovnen med et par spiseskeer sød mangochutney, og der er ikke anvendt nogen former for fedtstof. Jeg har brugt romaine salat, da det er en af de typer salat, som jeg synes specielt godt om. Jeg kan godt lide den sprødhed og let bitre smag, som romaine salat godt kan have.

Når jeg laver salat, laver jeg små skåle med grøntsagerne og frugten til børnene.
Det plejer at fungere godt, at de selv kan blande det sammen, hvis de har lyst. Til salaten fik vi dijon vinaigrette, et godt brød og aioli.

Følg med på Facebook og på Bloglovin. På Instagram søger du bare på Madling :-)

Kyllingesalat med mangochutney
Opskrift på kyllingesalat med mangochutney

600 g kyllingefilet
2-3 spsk sød mangochutney (jeg brugte 2 spsk)
Romaine salat
1/3 agurk
12-15 cherrytomater
En gul peberfrugt
En håndfuld røde stenfri vindruer

Fremgangsmåde

Skær kyllingen ud i små stykker og kom dem i en frysepose. Tilsæt mangochutney’en i posen og ryst posen let så chutneyen bliver fordelt på kyllingen. Kom kyllingen op i et fad (det er ikke nødvendigt at tilsætte fedtstof) og sæt den i ovnen i cirka 15 minutter på 225°. Hold øje med at kyllingen ikke får for meget. Den må endelig ikke blive tør og kedelige.

Når kyllingen er afkølet blandes den sammen med den friske salat.

Mængde

3-4 personer


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.