Kyllingegryde med pasta
Aftensmad

Kyllingegryde med pasta

Kyllingegryde med pasta

Selvom det ikke er så koldt udenfor endnu, synes jeg alligevel, at jeg får lyst til at lave efterårsretter. Det har regnet meget de sidste par dage, og i går var det næsten mørkt hele dagen. Der lavede jeg denne kyllingegryde med pasta med milde krydderier og persille på toppen.

Kyllingen som er brugt i opskriften er kød fra kyllingeoverlår, som jeg lavede i ovnen. Kogt kylling kan også anvendes, men det er kun det rene kød uden ben, skind og brusk, som skal bruges i selve retten.

Krydderierne er en blanding af spidskommen, salt, peber og paprika. Der er også løg og hvidløg i kyllingegryden, men retten er ikke spor stærk. Der er god med smag i, men alligevel er den mild og børnevenlig. Vi er ikke til stærk mad, og det er drengene heller ikke. Hvis du gerne vil have smagen kraftigere, kan der eventuelt tilsættes chili eller en stærkere paprika.

Kyllingegryde med pasta

Kyllingegryde med pasta

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 6 kyllingeoverlår
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • Smør til stegning
  • 2.5 dl frosne majs
  • 1 hønsebouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. groft salt
  • Lidt peber
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 1,5 tsk. mild paprika
  • 3 dl vand
  • 350 g ukogte pasta (møllehjul)

Pynt:

  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Kom kyllingeoverlårerne i ovnen ved 200° i 60 minutter.
    Når de er helt afkølet pilles skindet af, og ben og brusk tages fra.
    Hak løg, hvidløg og peberfrugt i små tern og kom dem i en varm gryde eller sauterpande med smør. Tilsæt det rene kyllingekød og bland det hele sammen. Tilsæt majs, hønsebouillonen og de hakkede tomater. Skru ned på lav varme og lad retten simre et par minutter.
    Kog pasta efter anvisningen på pakken og lad den stå og dryppe af.
    Kom krydderierne og vandet ned i retten og tilsæt til sidst pastaerne og rør det hele sammen. Tag gryden af komfuret og lad retten stå med låg på i 10-15 minutter inden den spises. Drys med persille eller andre krydderurter.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar