Kyllingefrikadeller i ovn
Aftensmad

Kyllingefrikadeller i ovn

Kyllingefrikadeller i ovn

Kyllingefrikadeller i ovn – lavet med squash og gulerødder.

Det var længe siden, at vi havde fået kyllingefrikadeller. Så da jeg en eftermiddag var ude for at handle ind til aftensmaden, røg der en stor pakke kyllingefars ned i kurven. Jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne lave en stor omgang kyllingefrikadeller i ovn, og så kunne dem vi ikke fik spist komme i fryseren.

Jeg har kun et par gange lavet kyllingefrikadeller i ovn, og det er ikke hver gang, at jeg har blandet grøntsager i farsen. Jeg var da også lidt spændt på, hvad Malte ville sige til det. For han synes, som de fleste andre 3-årige, at mad ikke skal være alt for blandet. Han vil godt kunne se og vælge, hvad det er han spiser. Da han så frikadellerne, spurgte han da også med det samme, “hvad er det?” og pegede på farverne i i frikadellerne. Jeg svarede, at det var kyllingefrikadeller og overraskende nok, begyndt han at spise løs uden at ønske flere forklaringer ;-)

Jeg har kommet rødløget, gulerødder og squash i farsen. Det gjorde at kødet blev lidt mere let i det, og farsen ikke så kompakt som frikadeller nogen gange godt kan blive. Som nævnt tidligere kan de sagtens fryses, eller de kan gemmes til madpakken.

Man kan også lave kyllingefrikadeller med persille, basilikum eller andre friske krydderurter.

Der bliver cirka 30 små kyllingefrikadeller ud af opskriften, og de kan godt fryses eller genopvarmes. Har I en lille rest frikadeller tilbage, kan de for eksempel bruges i madpakken på rugbrød eller til en salat.

Prøv også: 
Kyllingebøffer med grøntsager

Kyllingefrikadeller i ovn

Kyllingefrikadeller i ovn

Antal 30 stk.

Ingredienser

 • 1000 g hakket kyllingekød
 • 1 rødløg
 • 2 store gulerødder
 • 0,5 squash
 • Salt og peber
 • 1 æg
 • 1 dl mælk
 • 3 spsk. hvedemel

Sådan gør du

 • Hak rødløget fint og bland det sammen med kødet i en skål. Skræl gulerødderne og riv både dem og squashen på et rivejern. Bland grøntsagerne i farsen og tilsæt salt, peber og ægget. Rør farsen godt sammen med en ske og hæld langsomt mælken i. Til sidst røres melet i og farsen sættes i køleskabet i 20-30 minutter.
  Kom bagepapir på en bageplade. Form 30 runde kyllingefrikadeller i hånden med en spiseske, som lægges på bagepladen.
  Bagetid: 35 minutter ved 200 grader varmluft. 

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar