Kyllingebøffer med grøntsager
Aftensmad

Kyllingebøffer med grøntsager

Kyllingebøffer med grøntsager

I sidste uge fik vi lækreste kyllingebøffer med grøntsager i til aftensmad.
Jeg kom rødløg, peberfugt og persille i farsen for at give kødet mere smag og for at gøre bøfferne lidt mere spændende. Ren kyllinge-fars kan i sig selv godt være lidt kedeligt og uden så meget smag, så der skal helst grøntsager eller krydderier til, synes jeg.
Hvis man ikke lige er til de grøntsager, som jeg har brugt i opskriften, kunne man fx. tilsætte fintrevet squash eller gulerødder, hvidløg eller andre krydderurter.

Vi fik kyllingebøfferne i hjemmebagte pitabrød og med en hjemmelavet cremefraiche-dressing til. Det smagte super godt, og er det er helt sikkert en ret, som vi skal have igen snart! Vi kan alle fire godt lide kylling, og spiser det cirka en gang om ugen. Det plejer dog mest at være kyllingefilet stegt på panden, kylling i pastaretter eller en hel ovnkylling.

På bloggen kan du også finde kyllingefrikadeller i ovnen som er lavet ud af fars og små kyllingefrikadeller med sennep.

Kyllingebøffer med grøntsager

Kyllingebøffer med grøntsager

Antal 8 stk.

Ingredienser

  • 800 g hakket kylling
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • Bredbladet persille
  • Salt og peber
  • 3-4 spsk. hvedemel
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Skyl og hak rødløget og peberfrugten ud i små tern.
    Kom kyllingen ned i en skål og tilsæt den hakkede peberfugt og rødløget.
    Rør farsen sammen med en elpisker med dejkroge på eller i en køkkenmaskine.
    Skyl persillen og hak den ud i små stykker som også kommes i farsen. Tilsæt salt og peber og rør farsen sammen igen. Til sidst kommes der mel i farsen og den røres sammen til den har en god konsistens. Den må hverken være for flydende eller for fast – men en mellemting.
    Varm smør op på en stor pande og kom fire nogenlunde runde klumper fars på panden.
    Tryk dem flade med en paletkniv så de bliver til bøffer og steg dem på begge sider.
    Kyllingebøfferne skal være gennemstegte og have en gylden overflade, så de får lidt sprødhed.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar