Kyllingesalat med avocado og solsikkekerner
Salat

Kyllingesalat med avocado og solsikkekerner

Kyllingesalat med avocado og solsikkekerner

Salat med kylling – opskrift på den lækreste kyllingesalat med avocado og solsikkekerner.

Kyllingesalat med avocado og solsikkekerner. En lækker salat som både kan spises til frokost, aftensmad eller medbringes som madpakke på job eller i skole. Hvis du laver kyllingesalaten dagen den skal spises, er det en god idé at vente med at tilsætte avocado. Avocado kan godt blive lidt trist og brun, da den holder sig bedst i sin skal og med avocado stenen.

Når jeg laver salater er det meget ofte salat med kylling. Det kan vi så godt lide her hjemme og derfor kommer det ofte på madplanen. William kan stort set lide alle salater, hvor Malte helst selv vil blande. Så når jeg laver en kyllingesalat med avocado og solsikkekerner som denne, så tager jeg lidt grøntsager fra i små skåle og en skål med kylling. Så kan Malte selv få lov at mixe, og spise det som han synes bedst om.

Denne kylling salat plejer vi at spise som en måltidssalat til frokost eller aftensmad. Vi får af og til en smoothie til, eller også laver jeg denne grøn iste med mango og appelsin til os. Den laves med grøn te, honning og juice af mango og appelsin og serveres iskold. Vi drikker den hele året, men det er måske nok mest en sommer-drik.

Jeg har brugt romainesalat til min kyllingesalat. Jeg synes romaine salat er sådan en lækker salat med de store grønne blade. Den kan godt have en lidt bitter smag, så hvis du ikke er så meget til romaine, kan du selvfølgelig sagtens udskifte den til hjertesalat, iceberg eller hovedsalat.

Dressingen til salaten består af olivenolie, vand, citronsaft, honning og sennep. Jeg plejer at vende salatbladene i dressingen, inden resten resten af grøntsagerne tilsættes.

salat med kylling

Kyllingesalat med avocado og solsikkekerner

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 650 g kyllingebrystfilet
  • Smør til at stege i
  • 1 stort romaine salat
  • 70 g lucernespirer (en bakke)
  • 250 g små blommetomater
  • 2-3 gulerødder
  • Solsikkekerner + lidt salt
  • Revet mozzarella
  • 2 avocadoer

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1,5 tsk. honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Steg kyllingen så den er brunet på begge sider og gennemstegt. Læg kyllingen på et skærebræt og træk kødet fra hinanden med to gafler. Lad kyllingen køle af imens resten af salaten laves klar.
    Skyl salaten og lad den dryppe af i en sigte. Skær salatbladene ud i små stykker eller knæk dem med hænderne. Læg salaten i et stort fad.
    Rør dressingen sammen og hæld den over salaten. Vend det godt rundt.
    Skyl og skær tomaterne over i halve og læg dem på salaten.
    Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern inden de blandes i salaten.
    Kom solsikkekerne på en pande uden fedtstof ved middel varme. Vend dem til de er lysebrune og sprøde. Drys lidt fint salt over solsikkekerner og stil dem til side.
    Vend kyllingen rundt i salaten.
    Drys lidt revet mozzarella over salaten og pynt derefter med de ristede solsikkekerner.
    Skær avocadoerne ud i tynde både og læg dem på salaten.
    Så er salaten klar til at blive serevert og nydt.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på min Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar