Kylling med mandler
Aftensmad

Kylling med mandler

Kylling med mandler

Jeg har lavet den lækreste salat, som jeg og min mor fik til aftensmad i går. Hun var på besøg, imens Søren arbejdede sent og først kom hjem, da drengene var faldet i søvn.

Min mor er ligesom mig glad for grøntsager, så jeg vidste, at hun ville blive glad for, at vi skulle have en salat. Drengene fik en tallerken hver med rugbrød, fisk, grøntsager og lidt frugt. Jeg synes, de er gode til at spise grøntsager, men de bryder sig ikke om, at grøntsagerne er blandet sammen til en salat. Får de dem i stedet skåret ud i små stykker og anrettet på en tallerken eller i små skåle, så plejer de at glide fint ned.

Kyllingen i salaten var paneret men i stedet for at bruge rasp eller mel, har jeg hakkede mandlerne med en stavblender og vendt kyllingen i æg mandlerne. Det smagte super godt og gav kyllingen godt med knas udenpå og mør og saftig indeni.

Kyllingestykkerne er først stegt på panden i smør og derefter lavet færdig i ovnen. Det gjorde jeg for, at mandlerne ikke dryssede af under stegningen, og så kunne jeg gå i gang med salaten, imens kyllingen bagte færdig i ovnen.

Kylling med mandler

Kylling med mandler

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 5 kyllingefileter
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • 200 g hele mandler
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Skær kyllingefileterne ud i mindre stykker. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken med en gaffel. Tilsæt salt og peber i de sammenpiskede æg. Hæld mandlerne ned i et plastikkop eller beholder og blend dem med en stavblender, så de bliver helt finthakkede. Hæld mandlerne over i en dyb tallerken og vend først kyllingestykkerne i æg og derefter i de hakkede mandler.
    Steg de panerede kyllingestykker på begge sider på en stor pande med smør. De skal ikke steges helt færdigt, men kun have et par minutter. Herefter skal de i ovnen.
    Bagetid: 8-10 minutter ved 200 grader.


Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar