Kylling i karry
Aftensmad

Kylling i karry

Kylling i karry

Opskrift på kylling i karry

Både William og Malte er vilde med kyllinge i karry, og jeg kan nu også ret godt lide det. Det er skønt med en ret, som er forholdsvis nem og hurtig at lave, og som jeg med garanti ved, at de godt kan lide. Malte er så glad for kylling i karry, at vi altid gemmer en rest til ham til dagen efter, når der er noget tilbage. Han er ikke helt så glad for ris, men kyllingen, karrysovsen og tilbehøret spiser han med stor glæde.

Kylling i karry med ris

Det gode ved denne karry kylling udover at den smager godt er, at den kan laves i etaper. Det var lige præcis, sådan jeg måtte lave den i fredags, da børnene og jeg var alene hjemme. Drengene legede i haven, og jeg kiggede ud til dem flere gange… eller skulle jeg skrive rigtig mange gange ;-)
Hver gang de var blevet uvenner, ville fortælle mig noget eller spørge om noget. “Moar, kom lige”, lød det cirka hver 5. minut. Men så er det godt med en ret, som let kan afbrydes, uden at det får betydning for smagen.

Kylling i karry

Kylling i karry

Antal 6 personer

Ingredienser
 

  • 1000 g kyllingebrystfilet
  • 1 lille rødløg
  • Smør til at stege i
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 500 ml madlavningsfløde 15%
  • 3 tsk. karry
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tip: Hvis du ønsker at retten får godt med smag fra karryen, kan du riste karryen på panden i smør som det første. Kom smør på panden og vend karry ud på panden (ganske kort) inden løg og kylling tilsættes.
    Skær kyllingen ud i mindre stykker og steg dem i smør i en sauterpande. Skræl og hak løget helt fint og kom det ned til kyllingen. Vend kyllingen og løget på panden i et par minutter til kyllingen er hvid og gennemstegt.
    Tilsæt karry, grøntsagsbouillonen og madlavningsfløden imens der røres rundt i panden. Lad retten simre i 5-7 minutter og smag den til med salt og peber.
    Serveres med kogte ris, grøntsager og frugt.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden
Kylling i karry

Tilbehør til kylling karry

Som tilbehør til chicken karry fik vi bananskiver, små æbletern og agurker, rosiner og gulerødder som jeg havde revet på råkostjernet. Til min kylling i karry opskrift plejer jeg at komme både grøntsagerne og frugten ned i små skåle, så drengene selv kan komme det på, som de synes. Malte kan bedst lide, at spise det ved siden af. Så han får en lille skål, hvor han blander det, som han gere vil have.

Jeg har flere andre lækre opskrifter med karry på bloggen. Prøv min boller i karry eller denne karrydressing som kan bruges til salater, i burger eller sandwich. Jeg har også en ristaffel opskrift med en masse lækkert tilbehør. Det er en klassisk ristaffel med kylling, gurkemeje, bouillon og karrysovs.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Louise Petersen 10. maj 2015 at 18:39

    Opløser du bouillonterningen i vand eller bare i fløden ?

    • Svar Mie 10. maj 2015 at 20:14

      Bare i fløden :-)

  • Svar Filippa Thomsen 1. april 2021 at 18:45

    Kan man bruge kokosmælk istedet?

  • Skriv din kommentar