Kylling i flødesovs med champignon
Aftensmad

Kylling i flødesovs med champignon

Kylling i flødesovs med champignon

Kylling i flødesovs med champignon og bacon – en nem og god opskrift.

Det er måske mest en efterårs- eller vinterret denne opskrift på kylling i flødesovs med champignon og bacon. Men det var lige, hvad vi havde lyst til forleden dag, og flødesovs er jo bare altid lækkert. Malte kan så godt lide sovs, og det kan jeg helt ærligt også.
Jeg laver ofte en sovs med madlavningsfløde eller en blanding af piskefløde og mælk, men denne sovs er lavet af ren fløde. Det smager virkelig også allerbedst, og af og til skal det være den helt “rigtige” sovs.

Denne kylling med fløde indeholder også små sprøde stykker bacontern og champignon. Der er også et løg i, som jeg har revet på et rivejern. Malte bryder sig slet ikke om små stykker løg, så for hans skyld river jeg det. Champignonerne er han heller ikke fan af, men de kan nemt sorteres fra. Jeg prøvede ellers at skære champignonerne ud i små stykker, men de skulle bestemt ikke være en del af Maltes sovs ;-)

Retten er beregnet til 7-8 personer. Jeg har lavet portionen ret stor, så vi både havde til aftensmaden og en mindre portion til frokost til dagen efter. Vi har stadig sommerferie, og både og Søren og drengene vil rigtig gerne have varm frokost. Nu får drengene jo også kold mad til hverdag i skolen, så der skal da være lidt luksus over ferien ;-)

Vi fik retten sammen med en salat og kogte ris til. Kylling i flødesovs kan også serves sammen med pasta, ovnkartofler eller små kogte kartofler. Skal det gøres lidt mere sommer-friskt, kunne det jo være nye danske kartofler med krydderurter og en sprød salat med friske ærter.

Prøv også disse lækre opskrifter på aftensmad:
Svinemørbrad i flødesovs med champignoner og hakkebøffer i fad.

kylling i fløde og bacon
kylling med fløde

Kylling i flødesovs med champignon

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1100-1200 g kyllingeinderfilet
  • 1 løg
  • 250 g champignoner
  • Smør til at stege i
  • 400 g bacon i tern
  • 500 ml piskefløde
  • Salt og peber
  • En smule kulør
  • Persille til pynt

Sådan gør du

  • Skær kyllinge ud i små smalle stykker eller små tern.
    Riv løget på et rivejern eller hak det i små bitte tern.
    Skær det nederste af champignonerne og rens dem grundigt.
    Svits champignonerne i lidt smør i en gryde. Hæld dem ned i en skål til de skal bruges igen.
    Brun baconen på en pande til de er sprøde og hæld det overskydende fedt fra. Kom baconen ned i en skål til den skal bruges.
    Brug den samme gryde fra før og varm den op med lidt smør. Steg kyllingen til den er gennemstegt. Tilsæt champignonerne i gryden (med væden) og piskefløden.
    Lad retten simre til sovsen er varmet godt op.
    Tilsæt næsten alt baconen men gem lidt til pynt.
    Smag sovsen til med peber og salt. Tilsæt en smule kulør hvis du ikke vil have en helt hvid sovs.
    Hæld retten ned i et fad og pynt med persille og bacontern.
    Spis kyllingen sammen med kogte ris, pasta eller kartofler.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar