Kylling i fad med oliven og citron
Aftensmad

Kylling i fad med oliven og citron

Kylling i fad med oliven og citron

Kylling i fad med oliven og citron er en ret, som jeg har lavet mange gange.
Jeg delte også på et tidspunkt en lille story om den på min Instagram profil, og der var der flere som spurgte til en opskrift. Opskriften har egentlig været på plads hele tiden, den har jeg ikke ændret på. Men jeg har flere gange måtte tage billeder af retten, efter at den havde været i ovnen. Hver gang kom jeg til den konklusion at det bare ikke fungerede. Jeg synes, at retten så uinteressant og “slatten” ud på billederne, og det er jo synd, når det rent faktisk er en rigtig god og lækker ret. Derfor har jeg i stedet taget billederne i rå tilstand, inden det hele kom i ovnen.

Udover at retten smager rigtig godt, så er den også nem at forberede. Maden passer sig selv i ovnen, og imens er der tid til at tilberede tilbehøret. Så kan man fx. koge ris til, pasta, kartofler eller lave en god salat til. Sidste gang fik vi risotto til sammen med gnaver-grøntsager.

Kyllingen bliver dejlig mør og saftig, når den laves på denne måde. Den får en god smag, og i bunden er der væde fra vandet og fonden, som kan bruges som en sauce.

Prøv også: oksekødsfad med kartofler og romsarin og pastaret med kalkun og tomatsauce.

Kylling i fad med oliven og citron

Kylling i fad med oliven og citron

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 1500 g lår- og kyllingebryst (fersk)
  • 200 g cherrytomater
  • 1 økologisk citron
  • 3 løg
  • 170 g kalamata oliven uden sten
  • Havsalt
  • 2,5 dl vand
  • Kyllingefond eller bouillon (jeg har brugt 28 g – færdigkøbt fond)

Sådan gør du

  • Læg kyllingen i et stort ovnfast fad.
    Skyl cherrytomaterne og læg også dem i fadet.
    Skær citronen og løgene ud i både og fordel dem rundt i fadet.
    Drys havsalt hen over kyllingen og hæld vandet sammen med fonden ned i bundet af fadet. Stil fadet i midten af en forvarmet ovn.
    Stegetid: 1 time ved 200° varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar ThereIsLife 11. marts 2018 at 19:56

    Mange tak ?

    • Svar Mie 12. marts 2018 at 14:11

      Selv tak :-)

    Skriv din kommentar