Kylling i fad med oliven og citron

Kylling i fad med oliven og citron

Kylling i fad med oliven og citron er en ret, som jeg har lavet mange gange.
Jeg delte også på et tidspunkt en lille story om den på min Instagram profil, og der var der flere som spurgte til en opskrift. Opskriften har egentlig været på plads hele tiden, den har jeg ikke ændret på. Men jeg har flere gange måtte tage billeder af retten, efter at den havde været i ovnen. Hver gang kom jeg til den konklusion at det bare ikke fungerede. Jeg synes, at retten så uinteressant og “slatten” ud på billederne, og det er jo synd, når det rent faktisk er en rigtig god og lækker ret. Derfor har jeg i stedet taget billederne i rå tilstand, inden det hele kom i ovnen.

Udover at retten smager rigtig godt, så er den også nem at forberede. Maden passer sig selv i ovnen, og imens er der tid til at tilberede tilbehøret. Så kan man fx. koge ris til, pasta, kartofler eller lave en god salat til. Sidste gang fik vi risotto til sammen med gnaver-grøntsager.

Kyllingen bliver dejlig mør og saftig, når den laves på denne måde. Den får en god smag, og i bunden er der væde fra vandet og fonden, som kan bruges som en sauce.

Prøv også: oksekødsfad med kartofler og romsarin og pastaret med kalkun og tomatsauce.

Kylling i fad med oliven og citron

Opskrift på kylling i fad med oliven og citron

1500 g lår- og kyllingebryst (fersk)
200 g cherrytomater
1 økologisk citron
3 løg
170 g kalamata oliven uden sten
Havsalt
2,5 dl vand
Kyllingefond eller bouillon (jeg har brugt 28 g – færdigkøbt fond)

Fremgangsmåde

Læg kyllingen i et stort ovnfast fad.
Skyl cherrytomaterne og læg også dem i fadet.
Skær citronen og løgene ud i både og fordel dem rundt i fadet.

Drys havsalt hen over kyllingen og hæld vandet sammen med fonden ned i bundet af fadet. Stil fadet i midten af en forvarmet ovn.
Stegetid: 1 time ved 200° varmluft.

Mængde

4-5 personer

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Kylling i fad med oliven og citron — 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.