krebinetter
Aftensmad

Krebinetter

krebinetter

Opskrift på krebinetter.

Lækre krebinetter med kogte kartofler, stegte grøntsager og brun sovs til. En lækker hverdagsret som er et hit hos både børn og voksne.

Krebinetter eller karbonader som de også kan kaldes laves af hakket kød med en panering. Her hvor vi bor, kalder vi dem for krebinetter, og jeg tror, at man i det jyske, kalder dem for karbonader. Har jeg ret i det? I min opskrift er der brugt ren svinekød, men der kan også bruge en blanding af svine- og kalvekød.

Ofte laves krebinetter med stuvede grøntsager til men jeg lavede det i stedet med kogte kartofler, stegte gulerødder og broccoli og en brun sovs. Malte kan så godt lide brun sovs, så derfor blev det den udgave i stedet for en stuvning med lys sovs.

Se flere billeder under opskriften og få tips til paneringen.

Krebinetter

Antal 4 personer

Ingredienser

Krebinetter

  • 700 g hakket svinekød
  • 1,5 dl panko rasp (eller almindelig rasp)
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • Smør og solsikkeolie

Tilbehør

  • 1000-1400 g Kartofler
  • 4-5 gulerødder
  • 200 g bimi broccoli
  • Solsikkeolie
  • Salt og peber

Brun sovs

  • 250 ml piskefløde
  • 1,5 dl letmælk
  • 2 tsk. ribsgele
  • Salt og peber
  • Kulør
  • Sovsejævner

Sådan gør du

Kartofler og de øvrige grøntsager:
  • Skræl kartoflerne og kom dem i en stor gryde med vand.
    Kog kartoflerne i 18-20 minutter imens resten af maden tilberedes. Hæld vandet fra og lad kartoflerne stå med låg på til resten af retten er klar.
    Skræl gulerødderne og skær dem ud i tynde stave. Skyl broccolien.
    Kom lidt olie på en stor pande og lynsteg først gulerødderne ved høj varme og kom derefter broccolien på panden. Gulerødderne skal have 4-5 minutter og broccolien 1-2 minutter. Drys med salt og peber og kom grøntsagerne i et lille fad som dækkes af stanniol.
    Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
Krebinetter:
  • Del kødet i fire dele og form det til runde let flade krebinetter. Næsten som en burgerbøf - men lidt højere.
    Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
    Hæld raspen ud i en anden dyb tallerken.
    På den samme store pande som blev brugt til grøntsagerne steges kødet.
    Kom smør og olie på panden og varm den op til middel varme.
    Tag en krebinet af gangen og læg den først ned i æg og derefter rasp. Der skal panering på begge sider af kødet. Læg krebinetten direkte på panden.
    Steg krebinetterne på den ene side så de får en brun farve og vend dem derefter om og steg dem på den anden side.
    Læg dem over i et lille fad og i ovnen i 10 minutters tid til de er gennemstegte. Kødet må ikke være råt eller rødt.
    Kom fadet med krebinetterne i ovnen imens sovsen laves.
Brun sovs:
  • Hæld næsten det meste af fedet fra panden som blev brugt til kødet.
    Hæld fløden ud på panden og derefter mælken ved middel varme. Tilsæt ribsgele og godt med salt og peber. Pisk med et piskeris. Kom kulør i og lad sovsen bliver godt varm inden den jævnes med sovsejævner.
    Smag til med mere salt og peber.
    Spis sovsen sammen med de kogte kartofler, grøntsagerne og de stegte krebinetter. Velbekomme.
opskrift
krebinet opskrift
hakket gris og kalv

Panering af karbonaderne.

Jeg har brugt panko rasp i min krebinet opskrift. Panko-rasp er grovere i det og er god til at give en sprødere panering. Der kan selvfølgelig også bruges ganske almindelig rasp med finere brødkrummer.

Efter det hakkede kød er formet lægges kødet ned i æg og derefter i rasp, så der bliver et fint lag af panering på begge sider. Enten kan kødet steges færdig på panden, eller de kan steges sprøde på panden og derefter komme i ovnen, sådan som jeg har gjort det i opskriften. Det gør det lidt nemmere, når der er flere ting som skal tilberedes og være færdig på en gang.

Der kan både bruges hakket gris og kalv eller ren svinekød til krebinetter. Det er en smagssag hvad man er mest til, men jeg plejer at lave dem af hakket svinekød.

Se flere klassiske og danske gammeldags retter i kategorien her – mormormad

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar