Krebinetter og stuvet blomkål
Aftensmad

Krebinetter og stuvet blomkål

Krebinetter og stuvet blomkål

Opskrift på krebinetter og stuvet blomkål – karbonader med rasp.

Krebinetter og stuvet blomkål eller karbonader som kødet også kan kaldes laves af hakket kød som vendes i æg og rasp. Man kan både bruge ren svinekød eller en blanding af hakket kalv og flæsk – det har jeg brugt i opskriften her.

Jeg lavede krebinetter og stuvet grøntsager til os i går. En ret som jeg husker fra min barndom, og som jeg ærlig talt ikke var særlig pjattet med som barn. I dag kan jeg godt lide det, men det er ikke en ret, som vi får ofte. Drengene kunne ikke en gang huske, at vi havde fået krebinetter før, og Malte ville slet ikke smage på den stuvet blomkål. Egentlig lidt underligt for det er bare en hvid sovs med blomkål i. Men nu kan jeg jo selv huske, hvordan jeg havde det som barn. Så han fik selvfølgelig lov at slippe og spiste i stedet krebinetter og råkost med rugbrød til.

Søren derimod var meget begejstret, og han roste maden under hele måltidet. Han sagde blandt andet, “det her er de bedste krebinetter, jeg har smagt. Jeg kan slet ikke huske, at krebinetter smager så godt”. Efter aftensmaden sagde han, at han var så mæt, at han var helt svimmel, så han fik nok spist lige i overkanten af, hvad der var godt ;-)

Jeg lavede denne gang blomkålen med en færdigkøbt jævner og piskefløde. Hvis du ikke har hvid sovsejævner eller heller vil lave din egen, har jeg også lavet en beskrivelse på hjemmelavet jævner i opskriften.

Der bliver 7 krebinetter ud af opskriften, en god omgang stuvet blomkål og en råkostsalat med gulerødder i flere farver.

Prøv også disser opskrifter:
Brændende kærlighed med kartoffelmos, bløde løg og bacon.
Flødekartofler med muskatnød og frisk timian.

Krebinetter
Karbonader

Krebinetter og stuvet blomkål

Antal 7 stk.

Ingredienser

Farsen:

 • 1000 gram hakket kalv og flæsk
 • 2 æg
 • 2 spsk. hvedemel
 • Salt og peber
 • Smør til stegning

Panering:

 • 2 æg
 • 1 dl rasp
 • Salt og peber

Stuvet blomkål:

 • Et stort blomkålshoved - 1500 gram
 • Vand (gem 1 liter blomkålsvand)
 • 5 dl piskefløde
 • Salt og peber
 • Færdigkøbt sovsejævner eller hjemmelavet jævner af smør og hvedemel (se beskrivelse længere neden i opskriften)

Tilbehør:

 • Råkost af flerfarvet gulerødder
 • Persille

Sådan gør du

 • Bland kødet sammen med æggene, hvedemel, salt og peber. Rør farsen godt sammen og sæt den i køleskabet med et låg over.
  Herefter rives gulerødderne på et rivejern og sættes på køl imens resten af maden forberedes.
  Tag bladene af blomkålen og kog den i en stor gryde med vand i 22-25 minutter. Tag farsen ud af køleskabet og gør krebinetterne klar imens blomkålen står og koger.
  Form 7-8 runde krebinetter ud af farsen. De skal være nogenlunde samme størrelse som en hakkebøf men højere. Vend først krebinetterne i sammenpisket æg med salt og peber (i en dyb tallerken) og derefter rasp (i en anden dyb tallerken). Steg krebinetterne på to store pander med smør til de er gyldenbrune på begge sider. Sæt en stor tallerken over panderne eller kom krebinetter ned i et fad, imens den stuvet blomkål laves færdig.
  Når blomkålen har kogt færdig, skal vandet hældes fra – gem en liter kogt blomkålsvand til sovsen. Skær den kogte blomkål ud i mindre stykker eller brug en saks. Jeg kom blomkålen ned i en sigte, og klippede den over i små buketter med en køkkensaks.
  Stuvet blomkål med færdigkøbt jævner.
  Brug den samme store gryde som blomkålen blev kogt i og hæld 1 liter blomkålsvand og piskefløde ned i gryden. Lad sovsen koge op og tilsæt jæver, så sovsen bliver så tyk, som det ønskes. Smag til med salt og godt med peber. Tilsæt blomkålsbuketterne og lad den stuvet blomkål simre i et par minutter, til det hele er varmt.
  Stuvet blomkål med hjemmelavet jævner.
  6 spsk smør
  4 spsk hvedemel
  3 dl mælk eller piskefløde
  Blomkålsvand
  Salt og peber
  Pisk smør og mel godt sammen med et piskeris i en gryde ved middel varme til det danner en “tyk dej”. Tilsæt blomkålsvand (start med 3 dl). Kom derefter mælk eller piskefløde i sovsen. Rør sovsen godt sammen og tilsæt lidt mere blomkålsvand hvis det er nødvendigt. Smag sovsen til med salt og peber og tilsæt blomkålen.
  Anret maden på tallerkenerne og drys finthakket persille hen over blomkålen.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar jørgen 11. november 2019 at 19:56

  Reklamerne dækker opskriften

  • Svar Mie 11. november 2019 at 20:01

   Går de ind over teksten?
   Det gør de ikke fra min skærm på pc eller telefon, så jeg vil selvfølgelig meget gerne vide, hvor problemet er.

  Skriv din kommentar