Kransekagestykker
Kage og dessert

Kransekagestykker

Kransekagestykker

Vi skal holde nytår herhjemme sammen med et hold venner og deres børn. Maden til de voksne har vi bestilt ude fra, og børnene skal have pizza med grøntsagsstave og is til dessert. Vi valgte også at bestille maden ude fra sidste år, og det var så lækkert.
Vi spiste først, da børnene var blevet puttet, så vi havde god tid til at snakke og sidde om bordet. Det er både en rar måde for os, men bestemt også for børnene.
For imens de er vågne, har vi god tid til at hygge og lege, fordi vi ikke skal bruge så meget tid i køkkenet.

Børnene skal have deres egen nytårsdrink nemlig denne strawberry daiquiri uden alkohol, som jeg har lavet flere gange. Den plejer at være et stort hit hos både børn og voksne, så måske snupper vi også en glas.

Når klokken er 0.00 og de små forhåbentlig sover godt i deres senge, skal vi voksne skåle og have hjemmelavet kransekagestykker. Vi har faktisk købt kransekage, men jeg fik lyst til at prøve at lave dem selv. Opskriften er ganske enkel blot tre ingredienser, og de er ikke spor tidskrævende at lave.

Mine kransekagestykker blev lidt rustikke, og jeg trænger nok også til lidt mere øvelse i at komme glasur på i tynde striber. Men de smager godt, jeg har prøvesmagt dem ;-)

Rigtig godt nytår til jer alle. Jeg håber, at I får en dejlig aften med masser af lækkert mad, og I kommer godt ind i det nye år ♥

Kransekagestykker

Kransekagestykker

Antal 7 stk.

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 0,5 æggehvide (20 g)
  • 75 g flormelis

Pynt:

  • Flormelis til glasur

Sådan gør du

  • Skær marcipanen over i mindre stykker og bland den sammen med flormelis. Hæld æggehviden ned i skålen og ælt det hele godt sammen med hænderne. Stil kransekage-dejen på på køl i 2-3 timer.
    Form 7 kransekagestykker ud af dejen og sæt dem på en plade med bagepapir.
    Bagetid: 8-10 minutter ved 190 grader varmluft. Hold øje med dem så de ikke bliver for mørke.
    Lad kagerne afkøle helt inden de pyntes med glasur. Du kan eventuelt bruge et stykke bagepapir eller en frysepose for at lave en sprøjtepose til glasuren.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar