koteletter
Aftensmad

Koteletter i fad

koteletter

Koteletter i fad – nem opskrift på fadkoteletter i ovn.

En nem og god opskrift på koteletter i fad. Koteletterne steges ganske kort tid på panden. Så laves fyldet og sovsen inden det hele hældes i et fad og kommes i ovnen.
Her skal det have cirka 20 minutter til kødet er mørt og sovsen er godt varm og bobler.

Koteletter er ikke noget vi får særlig ofte. Men nu hvor efteråret er kommet har jeg fået lyst til at lave gryderetter og retter i fad. Fadkoteletter i ovn er en både nem, lækker og hurtig ret at lave. Efter retten er kommet i ovnen kan tilbehøret laves. Koteletterne kan enten serveres med kogte ris eller kartoffelmos til.
Vi plejer altid at få ekstra grøntsager ved siden af eller en salat til vores aftensmad. Denne gang blev det til asier, rødbeder og lidt udskåret grøntsagsstænger. Malte er ikke til de varme grøntsager, så det er fint, at han kan spise lidt rå grøntsager ved siden af.

Koteletter i ovnen.

I min kotelet opskrift er der flåede tomater, løg og champignoner. Med vilje skar jeg løg og champignoner ud i lidt store stykker. Så er de nemme at sortere fra, og jeg ved, at Malte vil protestere, hvis han ser løg. Det kan til tider være lidt irriterende, men jeg var på præcis samme måde, da jeg var barn. Så kan jeg jo trøste mig selv med at det bare er en periode, og at det heldigvis går over igen.

Både Søren og Malte kan så godt lide gammeldags danske retter og generelt kan Malte bare godt lide alt med sovs til ;-) Der er det jo bare nemt med koteletter i ovnen, fordi de kan laves forholdsvis hurtigt, og så er både kød og sovs klar. Vi fik kogte ris til – men det smager nu også godt med en god omgang slikeblød kartoffelmos lavet med smør og mælk.

Læs også: Mormormad her kan du finde en masse gode klassiske og danske opskrifter som brændende kærlighed, medisterpølse og forloren hare.

koteletter i fad

Koteletter i fad

Antal 8 stk.

Ingredienser

  • 200 g bacon i tern
  • 8 koteletter
  • Smør til at stege i
  • Salt og peber
  • 200 g champignoner
  • 2 store løg
  • 2 tsk. mild paprika
  • 1 dåse flåede tomater
  • 4 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    Rist baconen på en pande og stil dem til side.
    Kom salt og peber på kotellterne og kom smør ud på en pande. Steg koteletterne på begge sider 1 minuts tid. Tag dem af panden og læg dem i et stort fad.
    Rens champignonerne og skær dem ud i tynde skiver.
    Skræl løgene og skære dem ud i tykke stykker.
    Kom lidt smør ud på panden og hæld champignonerne og løgene ud på panden. Jeg kan godt lide at champignonerne får lidt farve så jeg gav dem et par minutter.
    Drys paprika ud over grøntsagerne og hæld de flåede tomater ud på panden. Vend det rundt og tilsæt fløden.
    Lad det simre et par minutter inden der krydres med salt og peber. Smag til og hæld det hele ud over koteletterne i fadet. Hæld baconen ud over til sidst og sæt fadet i ovnen.
    Sæt fadet i midten af den forvarmet ovn i cirka 20 minutter til kødet er mørt.
    Serveres med kogte ris eller kartoffelmos til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar