Koldskål med honningristet havregryn
Kage og dessert

Koldskål med honningristet havregryn

Koldskål med honningristet havregryn
Trods den ret ret så regnfulde dag har vi alligevel fået en rigtig sommer dessert – koldskål med honningristet havregryn. Kærnemælkskoldskålen som den traditionelt laves men med en lidt anderledes topping.

Jeg har et par gange lavet hjemmelavet müsli med havregryn og nødder til vores yoghurt.
Der plejer jeg at tilsætte forskellige kerner og nødder, men det har jeg undladt ved denne koldskål-topping. Ellers tror jeg at smagen af toppingen, ville blive for kraftig, og det er synd, når nu koldkålen er hjemmelavet. Jeg måler aldrig ingredienserne af, når jeg laver müsli, for jeg synes, at resultatet bliver bedst ved at smage mig frem. Det samme har jeg gjort i dag, da jeg lavede topping, så målene er cirka mål. Men de burde stemme nogenlunde.
Det tager kun et par minutter at riste havregrynene, og de kan godt holde sig sprøde i et par dage i en lukket beholder.
De bedste5

Koldskål med honningristet havregryn

Antal 4 personer

Ingredienser

Koldskål:

 • 1 liter kærnemælk
 • 2 pasteuriseret æggeblommer
 • 4 spsk. sukker
 • 1 stang vanilje
 • Citronsaft

Honningristet havregryn:

 • 3 dl havregryn
 • 2 spsk. smør
 • 2 spsk. honning

Sådan gør du

 • Pisk æggeblommer og sukker luftigt med en elpisker. Tilsæt kærnemælken og derefter vanilje fra en stang vanilje og lidt citron saft. Smag til og stil koldskålen på køl i et par timer.
  Lad smør og honningen smelte på en stor pande. Tilsæt havregryn og lad dem riste til de er let gylden brune.
  En anden rigtig god topping til koldskål er friske nye jordbær. Det fik jeg altid i mit barndomshjem på koldskålen eller hakket mørkt chokolade, hvis vi virkelig skulle hygge. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Trine Andersen 18. juni 2013 at 10:17

  Mums de honningristede havregryn ser virkelig lækre ud :)

 • Svar Mie 18. juni 2013 at 10:39

  Tak. Det smagte også super godt :-)

 • Skriv din kommentar