Uden sukker
Kage og dessert

Koldskål uden sukker

Koldskål uden sukker

Opskrift på sukkerfri koldskål.

Forår og solskin… så tænker jeg på leg i haven med børnene. Lyse aftentimer og friske bær og koldskål. De seneste par dage har der ikke været meget forår over vejret. Det har blæst meget og regnet, men i dag klarede det endelig op. Drengene og Søren var i haven, og jeg fik lyst til at lave årets første koldskål. En koldskål uden sukker som er lavet med ren vaniljepulver, og så er der også tilsat lidt græsk yoghurt.

Jeg kan fortælle, at det var så længe siden, at vi havde fået koldskål, at William ikke kunne huske, hvad det var. Han kom løbene ind i køkkenet og spurgte, “mor hvad laver du?”. Da jeg svarede koldskål, løb han ud i haven igen til Malte og sagde, “mor er ved at lave en kage”. Jeg kunne ikke lade være med, at stå og smile, for selv om koldskål er en lækker dessert, så minder det jo ikke ligefrem om kage.

For at gøre koldskålen lidt mere dessert præget kom vi bananskiver i og hakkede mørk chokolade – det kan bestemt anbefales. Det smager også rigtig lækkert med jordbær i, det skal vi helt sikkert have hen over sommeren.

Jeg har brugt en 75% mørk chokolade. Man kan også vælge at bruge en mørk chokolade som er sukkerfri, hvis der ønskes en koldskål uden sukker.

Flere opskrifter uden tilsat sukker:
Uden sukker

Koldskål uden sukker

Koldskål uden sukker

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 3 tsk. sukkererstatning fra Easis
  • 1 liter kærnemælk
  • 8 spsk. græsk yoghurt 10%
  • 1 tsk. vaniljepulver (uden tilsat sukker)
  • 2-3 tsk. citronsaft

Pynt

  • Bananskiver
  • Mørk chokolade 75% eller sukkerfri chokolade

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne sammen med sukkererstatningen med en elpisker.
    Tilsæt kærnemælken og den græske yoghurt og pisk det hele godt sammen. Smag til med vaniljepulver og citronsaft og sæt koldskålen på køl til den er helt kold.
    Jeg plejer at sætte koldskålen i fryseren i 15-20 minutter, fordi vi godt kan lide, når den er meget kold.
    Pynt med bananskiver og chokolade.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Maria fra En verden af kunst 19. april 2015 at 09:37

    Yummi, det ser dejligt frisk ud :-)
    Godt med tilsætning af græsk youghurt, der er godt med proteiner i :-)
    Ønsker en smuk søndag.

    • Svar Mie 19. april 2015 at 14:43

      Tak Maria.
      Jeg tilsætter mest græsk yoghurt, fordi jeg rigtig godt kan lide det, og fordi det gør koldskålen lidt tykkere. Græsk yoghurt indeholder ikke så mange flere proteiner end almindelig yoghurt, så hvis man ønsker flere proteiner, kan der tilsættes skyr.
      Fortsat god søndag :-)

    Skriv din kommentar