Koldhævede boller
Brød og boller

Koldhævede boller

Koldhævede boller

De her koldhævede boller har jeg lavet op til flere gange. Onsdag spiste vi dem til aftensmad med blandet pålæg og grøntsager, og i weekenden havde jeg lavet dem til fødselsdagen. Vi havde bestilt aftensmaden, som blandt andet bestod af lasagne, hummus og tzatziki. Jeg bagte en dobbelt portion koldhævede boller til maden, så vi kunne spise dem til de forkskellige salater.

De er meget nemme at lave, og så er de luftige, og har en sprød skorpe. Jeg vil tro, at jeg rørte dejen sammen på 5-10 minutter og efterfølgende kom den i køleskabet. Her stod den, indtil cirka en halv time før bollerne skulle bages. Med to spiseskeer kom jeg klatter af dejen (den skal være meget flydende) på plader med bagepapir, hvor bollerne efterhævede i en halv time, inden de skulle bages. De skal hverken formes eller pensles. Nemmere bliver det vist ikke :-) Bollerne kan godt fryses, det har jeg afprøvet.

Jeg har også lavet bollerne med mandler. De er også super gode, og mandlerne giver en god konsistens og knas.

Koldhævede bollerKoldhævede boller

Koldhævede boller

Antal 14 stk.

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 10 g gær
  • 2-2,5 tsk. groft salt
  • 650 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt salt. Kom langsomt melet ned i skålen og rør dejen rundt med en elpisker eller en køkkenmaskine. Den skal røres meget grundigt sammen, gerne i en 4-5 minutter.
    Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i mindst 10-12 timer.
    Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, og bollerne laves ved hjælp af to spiseskeer. Bollerne skal ikke formes, det er dejen alt for flydende til. Lav runde klatter af dejen på en plade med bagepapir.
    Bagetid: 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar maria 26. februar 2015 at 00:05

    alle dine brød ser sindsygt lækre ud, og opskrifterne er til at følge! svært at finde ud af hvad man først skal prøve :P

    • Svar Mie 26. februar 2015 at 14:18

      Hej Maria
      1000 tak, det er jeg glad for at høre.
      Jeg håber, at du kommer i gang med at bage :-)

    Skriv din kommentar