Koldhævede boller med speltmel
Brød og boller

Koldhævede boller med speltmel

Koldhævede boller med speltmel

Her i weekenden var vi på besøg hos nogle venner. Vi har mødt dem gennem børnenes institution, og det er altid rigtig hyggeligt, når vi er sammen. De har også to børn jævnaldrende med vores, og alle fire børn plejer at lege godt sammen. William går på samme skole som drengen, og Malte går i børnehave med pigen. Denne gang var vi hos dem, og vi havde aftalt, at vi tog en salat og noget brød med.

De havde lavet noget noget lækkert kød og kartofler med hvidvin bagt i ovnen. Søren lavede salaten, og jeg havde bagt boller med speltmel. Jeg har lavet bollerne et par gange før, og de bliver meget lækre og luftige på grund af speltmelet. Sådan næsten fugtige og med masser af luftbobler. Fordi dejen er temmelig flydende kan bollerne ikke formes, og lægges dejen bare på en bageplade flader de helt ud. Derfor bruger jeg en silikoneform til at lave dem i. En silikoneform skal ikke smøres, og dejen hænger ikke fast. Når bollerne er færdige, vendes de ud på en rist, så de kan afkøle. De smager rigtig godt lune, men jeg synes, at de er mindst lige så gode, når de er kolde. Det er der ikke så mange boller, der er, men de her er!

Formen på bollerne er ikke så pæn, men jeg tør godt at love, at smagen ikke fejler noget.

Koldhævede boller med speltmel

Koldhævede boller med speltmel

Opskrift på koldhævede boller med speltmel

6 dl vand
10 g gær
1 tsk akaciehonning
2,5 tsk salt
700 g speltmel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt salt og akaciehonning. Kom langsomt melet ned i skålen og rør dejen rundt med en køkkenmaskine eller i hånden. Den skal røres meget grundigt sammen, gerne i en 3-5 minutter.

Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i mindst
8-10 timer. Tag skålen ud af køleskabet og kom dejen ned i en silikone muffinsform. Jeg har en gammel form, som jeg ikke tror, man kan købe længere. Men den minder meget om den. I den form jeg har, er der kun 7 rum, og derfor måtte jeg nøjes med at bage 7 boller af gangen. Måske skal bagetiden justeres alt efter om der bruges en større eller mindre form.
Bagetid: 25 minutter ved 200° (varmluft).

Når bollerne er bagt færdigt vendes de ud på en rist, så de kan køle af.

Mængde

16-20 boller

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar