Koldhævede boller med rugmel
Brød og boller

Koldhævede boller med rugmel

Koldhævede boller med rugmel

Grove boller med rugmel – opskrift på nemme koldhævede boller med rugmel.

Grove boller med rugmel. En nem opskrift på boller hvor dejen røres sammen om aftnen, stilles på køl og bages dagen efter.

Vi har haft en dejlig weekend med masser af afslapning og familietid. Om lørdagen sov Malte en meget lang eftermiddagslur, ja faktisk måtte vi vække ham efter 3,5 time. Han sov og sov, og imens slappede vi af i stuen sammen med William. Sidst på dagen kørte vi ud til at Furesøbad for at komme ud og få frisk luft og gå en tur. Vi havde taget drengens cykler med, så de kunne cykle ved vandet og i skoven. Da vi blev sultne kørte vi på restaurant Big Due og spiste god aftensmad.

Søndag var Søren og jeg i biografen i et par timer og se filmen om Amy Winehouse. Imens hyggede drengene sammen mormor, og de var både ude at cykle, på en lille tur og plukke blomster og så legede de i haven.

Vi skiftes til at stå op med drengene i weekenden, og den morgen hvor jeg står tidligt op med dem, plejer jeg at lave fælles morgenmad med hjemmebagte boller. Det gjorde jeg også i lørdags, og der havde jeg lavet en koldhævede dej med rugmel. Jeg synes, det er nogle af de bedste boller med grovere mel, som jeg har bagt. De havde en lækker konsistens, og var saftige og bløde indeni. Vi spiste bollerne til morgenmad, men jeg tror også, at de vil være gode som en sandwichbolle til frokost.

boller opskrift

Grove boller

Koldhævede boller med rugmel

Bollerne kan godt fryses. Kom dem i en frysepose med clips på imens de stadig er lidt lune. Tag dem op når de skal bruges og lun dem i ovnen, så er de næsten som nybagte.

Koldhævede boller med rugmel

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 10 g gær
  • 2-2,5 tsk. groft salt
  • 1 tsk. honning
  • 200 g rugmel
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt salt og akaciehonning. Kom langsomt melet ned i skålen og rør dejen rundt med en køkkenmaskine eller i hånden. Den skal røres meget grundigt sammen, gerne i en 5-6 minutter.
    Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i mindst
    10-12 timer. Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, og så skal den efterhæve i skålen på køkkenbordet i cirka en time. Form bollerne med to spiseskeer og læg dem på en plade med bagepapir.
    Bagetid: 20-22 minutter ved 225 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Maria Hoffbeck 2. september 2015 at 11:06

    Uhm meget lækre boller, dem vil jeg prøve en dag :-)
    Vil nok erstatte med speltmel,hvis det kan gå.
    Hilsner og en dejlig dag til jeres familie :-)

    • Svar Mie 2. september 2015 at 11:34

      Jeg har ikke prøvet at bage dem med andre typer mel, men det kan sikkert godt :-)

      Rigtig dejlig dag også til dig.

      Hilsner fra Mie

  • Svar Snjezana 12. februar 2019 at 08:51

    Hej,
    Har lige bagt boller, de smager godt
    Tak?

    • Svar Mie 12. februar 2019 at 10:42

      Det var dejligt at høre :-)

      Rigtig god dag.

    Skriv din kommentar