Grove boller med rugmel – opskrift på nemme koldhævede boller med rugmel.
Grove boller med rugmel. En nem opskrift på boller hvor dejen røres sammen om aftnen, stilles på køl og bages dagen efter.
Vi har haft en dejlig weekend med masser af afslapning og familietid. Om lørdagen sov Malte en meget lang eftermiddagslur, ja faktisk måtte vi vække ham efter 3,5 time. Han sov og sov, og imens slappede vi af i stuen sammen med William. Sidst på dagen kørte vi ud til at Furesøbad for at komme ud og få frisk luft og gå en tur. Vi havde taget drengens cykler med, så de kunne cykle ved vandet og i skoven. Da vi blev sultne kørte vi på restaurant Big Due og spiste god aftensmad.
Søndag var Søren og jeg i biografen i et par timer og se filmen om Amy Winehouse. Imens hyggede drengene sammen mormor, og de var både ude at cykle, på en lille tur og plukke blomster og så legede de i haven.
Vi skiftes til at stå op med drengene i weekenden, og den morgen hvor jeg står tidligt op med dem, plejer jeg at lave fælles morgenmad med hjemmebagte boller. Det gjorde jeg også i lørdags, og der havde jeg lavet en koldhævede dej med rugmel. Jeg synes, det er nogle af de bedste boller med grovere mel, som jeg har bagt. De havde en lækker konsistens, og var saftige og bløde indeni. Vi spiste bollerne til morgenmad, men jeg tror også, at de vil være gode som en sandwichbolle til frokost.
Bollerne kan godt fryses. Kom dem i en frysepose med clips på imens de stadig er lidt lune. Tag dem op når de skal bruges og lun dem i ovnen, så er de næsten som nybagte.

Koldhævede boller med rugmel
Ingredienser
- 6 dl vand
- 10 g gær
- 2-2,5 tsk. groft salt
- 1 tsk. honning
- 200 g rugmel
- 450 g hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt salt og akaciehonning. Kom langsomt melet ned i skålen og rør dejen rundt med en køkkenmaskine eller i hånden. Den skal røres meget grundigt sammen, gerne i en 5-6 minutter.Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i mindst10-12 timer. Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, og så skal den efterhæve i skålen på køkkenbordet i cirka en time. Form bollerne med to spiseskeer og læg dem på en plade med bagepapir.Bagetid: 20-22 minutter ved 225 grader varmluft.
Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram.
8 Kommentarer
Uhm meget lækre boller, dem vil jeg prøve en dag :-)
Vil nok erstatte med speltmel,hvis det kan gå.
Hilsner og en dejlig dag til jeres familie :-)
Jeg har ikke prøvet at bage dem med andre typer mel, men det kan sikkert godt :-)
Rigtig dejlig dag også til dig.
Hilsner fra Mie
Hej,
Har lige bagt boller, de smager godt
Tak?
Det var dejligt at høre :-)
Rigtig god dag.
Har lige bagt dine boller og de er blevet lækre
Hej Karina
Det er jeg glad for at høre.
Fortsat god mandag.
Hilsner fra Mie
Perfekt bolle opskrift og falder i god jord hos ALLE
Skønt, tak for din tilbagemelding.