Koldhævede boller med knækkede hvedekerner

Koldhævede boller med knækkede hvedekerner

Koldhævede boller med knækkede hvedekerner er vores nye yndlings-boller.
De er bløde og let fugtige og med en sprød skorpe – lige som de skal være. Vi har både spist dem til morgenmad i weekenden og brugt dem i madpakkerne. Begge drenge elsker dem, og Malte har slet ikke kommenteret på, at der er kerner i ;-)

Jeg har lavet rigtig mange varianter af koldhævede boller, da det er så dejlig nemt at lave. Dejen skal bare røres sammen om aftnen, derefter i køleskabet natten over og dagen efter er de klar til at blive bagt. Det er da nemt. Lige så nemme er de her koldhævede boller med knækkede hvedekerner, og de er så lækre!
Jeg har kogt hvedekerne, inden de kom i dejen. Så bliver de til en grød og gør bollerne mere bløde og fugtige.

Ligesom mine andre koldhævede boller kan de her også fryses.
Kom bollerne i fryseposer imens de stadig er en smule lune, så holder de den lækre konsistens bedst.

Se mange flere opskrifter på koldhævede boller og boller her.

Koldhævede boller med knækkede hvedekerner

Opskrift på koldhævede boller med knækkede hvedekerner

2 dl knækkede hvedekerner + 2 dl vand
6 dl vand
10 g gær
2-2,5 tsk. groft salt
700 g hvedemel

Fremgangsmåde

Kom vand og 2 deciliter knækkede hvedekerner ned i en lille gryde og tænd for højeste varme på komfuret. Rør i gryden imens hvedekernerne får lov at koge i 3-4 minutter.
Det kommer til at ligne en tyk grød. Tag gryden af komfuret og lad de kogte hvedekerner køle af.

Kom 6 deciliter vand i en skål sammen med gæren. Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter salt og de kogte knækkede hverkerner. Hvedekerne må gerne stadig være varme, men ikke kogende når de tilsættes.

Hæld derefter melet i lidt af gangen imens dejen røres sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med, da den skal røres meget grundigt.

Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i mindst
10-12 timer.

Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, og bollerne laves ved hjælp af to spiseskeer.
Bollerne bages på to plader med bagepapir.
Bagetid: 25 minutter ved 200 grader varmluft.

Lad bollerne køle af på en rist i et par minutter inden de spises.

Mængde

12-15 boller

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.