Koldhævede boller med kærnemælk og gulerødder
Brød og boller

Koldhævede boller med kærnemælk og gulerødder

Koldhævede boller med kærnemælk og gulerødder

De her koldhævede boller med kærnemælk og gulerødder er nemme at lave, og så mætter de godt. Udover kærnemælk, gulerødder og hvedemel indeholder de også rugmel. Jeg har mest brugt hvedemel, da jeg ikke ønskede dem for grove eller hårde, og det synes jeg godt at de kan blive, når dejen indeholder meget rugmel.

Bollerne kan bruges som morgenboller, men de er også gode i madpakken med salat og lækkert pålæg imellem. Ligesom de fleste andre boller som jeg har på bloggen, kan de her også fryses. Det gør jeg selv tit brug af, da vi ikke kan nå at spise en hel portion af gangen, og der er ikke noget ved at spise tørre boller. Så jeg kommer altid halvdelen af bollerne i fryseren, og så tør jeg dem op til brug i madpakken eller luner dem et par minutter til morgenmaden i weekenden.

Flere koldhævede boller:
Koldhævede boller med rugmel og birkes
Koldhævede boller med chokolade
Koldhævede boller

Koldhævede boller med kærnemælk og gulerødder

Koldhævede boller med kærnemælk og gulerødder

Koldhævede boller med kærnemælk og gulerødder

Antal 15 stk.

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 5 dl kærnemælk
  • 1 tsk. sukker
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 3 spsk. olie
  • 240 g skrællede og revet gulerødder
  • 3 dl rugmel
  • 11 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt kærnemælk, sukker, salt og olie.
    Rør bandingen sammen inden de revet gulerødder tilsættes. Rør igen og tilsæt herefter langsomt melet. Dejen æltes bedst sammen med en køkkenmaskine.
    Først når dejen har sluppet dejkrogen og den har samlet sig, er den æltet færdig.
    Kom husholdningsfilm eller et låg over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal dejen hæve i 10-12 timer.
    Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, og bollerne laves ved hjælp af to spiseskeer.
    Sæt bollerne på to plader med bagepapir.
    Bagetid: 25-30 minutter ved 200 grader varmluft (bagetiden afhænger af ovnen).
    Byt eventuelt om på pladerne i ovnen undervejs, hvis bollerne ikke er bagt lige meget.
    Lad bollerne køle af i 5-6 minutter inden de skæres over og spises.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar