Koldhævede boller med italiensk hvedemel
Brød og boller

Koldhævede boller med italiensk hvedemel

Koldhævede boller med italiensk hvedemel

Opskrift på italienske boller – koldhævede boller lavet med italiensk hvedemel.

Koldhævede boller med italiensk Tipo 00 hvedemel. Dejen er nem at røre sammen og bollerne bliver godt og luftige med en masse lufthuller.

Vi har været ramt af en del sygdom på skift herhjemme. Så den ene dag tog den anden, og jeg har haft svært ved at finde tid og overskud til bloggen. Nu er vi heldigvis ved at være ovenpå igen, og så skal vi bare have de praktiske ting og hjemmet “op at køre igen”. Madlavning har der ikke været så meget af, men jeg har en del billeder på mit kamera og opskrifter i gemmerne, og I dag har jeg fundet en af opskrifterne frem.

Koldhævede boller bager jeg temmelig tit, og jeg har efterhånden lavet flere forskellige slags. Det er så nemt, når man lige kan røre dejen sammen om aftnen og så komme bollerne på bagepladerne om morgnen – uden at der skal æltes og formes. De her koldhævede boller er lavet med en blanding af italiensk Tipo 00 hvedemel og almindelig hvedemel. Det gør dem lækre og luftige og nærmest lidt fugtige – og med masser af luftbobler.

Bollerne kan fryses, og så er de gode både på morgenbordet og i madpakken.
Bollerne fryses bedst hvis de kommes i fryseposer med en clips på, når de er afkølet.
Tø dem op og brug dem i madpakken eller til morgenmaden.

Prøv også disse opskrifter:
Bagels – de lækreste bagels med sesam, græskarkerner og havsalt.
Trekornsboller – store bløde boller med masser af korn.
Bløde bamseboller – bløde boller som kan bruges som fødselsdagsboller eller børneboller.

Koldhævede boller med italiensk hvedemel

Koldhævede boller med italiensk hvedemel

Koldhævede boller med italiensk hvedemel

Antal 9 stk.

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 10 g gær
  • 2-2,5 tsk. havsalt
  • 325 g hvedemel
  • 325 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel)

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt salt. Kom langsomt begge slags mel ned i skålen og rør dejen rundt med en køkkenmaskine. Dejen skal røres meget grundigt sammen og gerne i en 4-5 minutter til dejen har sluppet siderne på skålen.
    Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i cirka 8-12 timer.
    Dagen efter tages dejen ud af køleskabet og bollerne laves ved hjælp af to spiseskeer. Bollerne skal ikke formes, men de kan eventuelt glattes lidt ved hjælp af skerne, hvis man ønsker dem mere runde i formen. Bag bollerne på en plade med bagepapir i midten af ovnen. Bagetid: 20-25 minutter ved 200 grader varmluft. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Emilie 1. februar 2019 at 20:54

    Har lavet den helt efter opskriften og synes dejlen er meget våd inden den skal i køleskabet. Skal den være det?

    • Svar Mie 7. februar 2019 at 11:48

      Ja, det lyder helt rigtigt :-)
      Jeg håber, at bollerne blev gode?

      Jeg beklager det sene svar. Din kommentar var kommet i spam-filteret.

    Skriv din kommentar