Koldhævede boller med italiensk hvedemel
Brød og boller

Koldhævede boller med italiensk hvedemel

Koldhævede boller med italiensk hvedemel

Opskrift på italienske boller – koldhævede boller lavet med italiensk hvedemel.

Koldhævede boller med italiensk Tipo 00 hvedemel. Dejen er nem at røre sammen og bollerne bliver så godt og luftige med en masse lufthuller.

Vi har været ramt af en del sygdom på skift herhjemme. Så den ene dag tog den anden, og jeg har haft svært ved at finde tid og overskud til bloggen. Nu er vi heldigvis ved at være ovenpå igen, og så skal vi bare have de praktiske ting og hjemmet “op at køre igen”. Madlavning har der ikke været så meget af, men jeg har en del billeder på mit kamera og opskrifter i gemmerne, og I dag har jeg fundet en af opskrifterne frem.

Koldhævede boller med italiensk hvedemel

Koldhævede boller med italiensk hvedemel

Antal 9 stk.

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 10 g gær
  • 2-2,5 tsk. havsalt
  • 325 g hvedemel
  • 325 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel)

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt salt. Kom langsomt begge slags mel ned i skålen og rør dejen rundt med en køkkenmaskine. Dejen skal røres meget grundigt sammen og gerne i en 4-5 minutter til dejen har sluppet siderne på skålen.
    Kom film eller en pose over skålen og stil dejen i køleskabet natten over.
    (obs dejen er ret flydende og det skal den være. Dejen flyder lidt ud på pladen men hæver godt op under bagning - se eventuelt min video på Instagram med disse boller)
    Dagen efter tages dejen ud af køleskabet og bollerne laves ved hjælp af to spiseskeer. Bollerne skal ikke formes, men de kan eventuelt glattes lidt ved hjælp af skeerne, hvis man ønsker dem mere runde i formen. Bag bollerne på en plade med bagepapir i midten af ovnen. Bagetid: 22-25 minutter ved 200 grader varmluft i en forvarmet ovn. 
    Bagetiden afhænger af ovnen.
italienske boller

Opskrift på italienske boller.

Koldhævede boller bager jeg temmelig tit, og jeg har efterhånden lavet flere forskellige slags. Det er så nemt, når man lige kan røre dejen sammen om aftnen og så komme bollerne på bagepladerne om morgnen – uden at der skal æltes og formes. De her koldhævede boller er lavet med en blanding af italiensk Tipo 00 hvedemel og almindelig hvedemel. Det gør dem lækre og luftige og nærmest lidt fugtige – og med masser af luftbobler.

Bollerne kan fryses, og så er de gode både på morgenbordet og i madpakken.
Bollerne fryses bedst hvis de kommes i fryseposer med en clips på, når de er afkølet.
Tø dem op og brug dem i madpakken eller til morgenmaden.

Prøv også disse opskrifter:
Bagels – de lækreste bagels med sesam, græskarkerner og havsalt.
Trekornsboller – store bløde boller med masser af korn.
Bløde bamseboller – bløde boller som kan bruges som fødselsdagsboller eller børneboller.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

10 Kommentarer

  • Svar Emilie 1. februar 2019 at 20:54

    Har lavet den helt efter opskriften og synes dejlen er meget våd inden den skal i køleskabet. Skal den være det?

    • Svar Mie 7. februar 2019 at 11:48

      Ja, det lyder helt rigtigt :-)
      Jeg håber, at bollerne blev gode?

      Jeg beklager det sene svar. Din kommentar var kommet i spam-filteret.

  • Svar tina westergaard 6. februar 2021 at 08:30

    Var så flydende at jeg hældte det i en brødform og smed resultatet ud til fuglene. Fuldstændig umuligt at forme.

    • Svar Mie 6. februar 2021 at 19:49

      Hej Tina
      Hvor er det ærgerligt, at du ikke fik læst hele opskriften. Bollerne skal nemlig ikke formes, det er dejen som skrevet for flydende til.

      Håber det går bedre næste gang. God weekend.

  • Svar Anne Kathrine 18. marts 2021 at 12:17

    Hej Mie,
    Skal bollerne bages i en forvarmet ovn eller stilles ind i kold ovn?

    På forhånd tak for svaret☺️
    Mvh Anne Kathrine

    • Svar Mie 19. marts 2021 at 09:48

      Hej Anne Kathrine

      De skal bages i en forvarmet ovn.
      God fredag og weekend.

      Vh. Mie

  • Svar Peter Berg 8. april 2021 at 18:45

    Hej,
    Først tak for alle dine dejlige opskrifter!
    Jeg går nu i gang med at prøve din opskrift på Typo 00 langtidshævede boller, men undre mig over, hvorfor du blander almindeligt mel og Type 00 – hvorfor ikke bare rent italiens mel?

    • Svar Mie 9. april 2021 at 13:49

      Hej Peter

      Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kan bruge mine opskrifter.
      Jeg synes, at de får en bedre konsistens, end når der bruges ren Tipo mel.
      Jeg har faktisk også lige bagt bollerne i dag. Vi fik dem til frokost.

      God fredag og weekend.

      Vh. Mie

      • Svar Peter Berg 9. april 2021 at 15:43

        Jeg har så prøvet helt med Tipo 00 mel, og de flyder meget ud – så vil prøve næste gang efter din anvisning.
        Smagen er dog helt i top!

        • Svar Mie 9. april 2021 at 22:54

          Ja, gør endelig det. Jeg har delt en lille video på Instagram i dag med opskriften. Der kan du eventuelt kigge med, hvis du er på Instagram.

          Dejen flyder lidt ud på pladen. Men under bagning hæver den op, og så bliverbollerne gode og luftige.

    Skriv din kommentar