Koldhævede boller med chokolade
Brød og boller

Koldhævede boller med chokolade

Koldhævede boller med chokolade

Jeg har lavet koldhævede boller i rigtig mange varianter efterhånden. De seneste som jeg har bagt er koldhævede boller med chokolade. De smager rigtig godt lune og med smør på. Men de kan også spises, som de er fx. som et mellemmåltid eller bruges som en lille lækker overraskelse i madpakken. Jeg har brugt en chokolade med 50-55% kakao, fordi det var den chokolade, vi lige havde i skuffen. Man kan også bruge en chokolade med højere kakaoindhold, hvis man gerne vil spare på sukkeret eller have en kraftigere smag af chokolade.

Bollerne kan ligesom mine andre opskrifter på koldhævede boller godt fryses. Så snart de er kølet af efter bagning, kommer jeg dem i fryseposer med clips på. Så synes jeg, at de holder sig bedst og smager næsten som nybagte boller, hvis man lige luner dem lidt efter optøning.

Her har jeg linket til flere nemme opskrifter på koldhævede boller, hvor dejen kan laves om aftnen og bages dagen efter. Koldhævedeboller med italiensk hvedemel – koldhævedeboller med rugmel og boller med mandler. Flere opskrifter på boller og koldehævede boller kan findes ved at søge i søgefeltet eller under opskrifter og kategorien boller øverst på siden.

Koldhævede boller med chokolade

Opskrift på koldhævede boller med chokolade

6 dl vand
10 g gær
2 tsk havsalt
700 g hvedemel
200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt salt. Hak chokoladen med en kniv og kom den i skålen. Tilsæt langsomt melet og rør dejen sammen med en køkkenmaskine. Dejen skal røres meget grundigt og gerne i en 4-5 minutter til dejen har sluppet siderne på skålen.

Kom film eller et låg over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i
cirka 8-12 timer.

Dagen efter tages dejen ud af køleskabet og bollerne laves ved hjælp af to spiseskeer. Bollerne skal ikke formes, men de kan eventuelt glattes lidt ved hjælp af skerne, hvis man ønsker dem mere runde i formen. Bag bollerne på en plade med bagepapir i midten af ovnen. Bagetid: 20-25 minutter ved 200° varmluft.

Mængde

15-18 boller med chokolade

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Previous Post Next Post

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar