hjemmelavet kartoffelsalat
Salat

Kold kartoffelsalat

hjemmelavet kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat med friske ærter, ribs og dressing – den bedste kartoffelsalat opskrift.

Kold kartoffelsalat som tilbehør til kød fra grillen eller sammen med frikadeller. En klassisk dansk ret som hører sig til om sommeren i mange danske hjem.
Hjemmelavet kartoffelsalat kan laves på flere forskellige måder og varieres efter smag og behag.

Jeg havde lavet kold kartoffelsalat og frikadeller til os i weekenden. Kartoffelsalat er ikke noget vi spiser meget ofte, men vi spiser det altid et par gange i løbet af sommeren. Enten som tilbehør til kød fra grillen, ovnkylling eller med hjemmelavede frikadeller til.

Kartoffelsalat dressing kan både laves af creme fraiche, skyr eller ymer. Det mest brugte til en almindelig og gammeldags kartoffelsalat er nok creme fraiche, og det har jeg også brugt til min dressing. Jeg har rørt den sammen med en 18% creme fraiche, lidt fed mayonnaise, stærk sennep, citronsaft og lidt honning. til sidst er dressingen krydret med salt og peber og friske krydderurter.

Kartoffelsalaten er pyntet med friske ærter og ribs. Ærterne tilførte ekstra bid og ribsene lidt syrlighed. Jeg syntes, at det så, så flot ud med den meget røde farve. Vi har ikke selv fået røde rips i haven endnu, men jeg kan se på vores buske, at der er mange bær på vej. Fortsætter det skønne lune og solrige vejr som vi har for tiden, er jeg sikker på, at der ikke går så længe før vi får masser af røde ribs.

Opskriften er beregnet til 4-5 personer alt efter hvor meget tilbehør der serveres ved siden af. Vi fik ikke spist det hele, så jeg gemte den sidste rest til min frokost dagen efter.

Følger du med på min Pinterest profil?
Her kan du finde masser af inspiration og billeder af mine opskrifter :-)

Tilbehør til kartoffelsalat:
Prøv disse rigtig gode luftige frikadeller eller kyllingelår på grillen.

kartoffelsalat opskrift
kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler med helt tynd skræl
  • Friske ærter
  • Ribs
  • Brøndkarse
  • Dild

Dressing

  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1,5 spsk. mayonnaise (gerne en lidt fedt og god en)
  • Salt of peber
  • 1-1,5 tsk. Dijonsennep
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i cirka 12-14 minutter til de er møre. De må ikke blive bløde.
    Lad kartoflerne køle helt af - gerne i køleskabet (fx natten over).
    Skær kartoflerne over i halve og mindre passende stykker og kom dem ned i en skål.
    Rør dressingen sammen og smag den til med godt med salt og peber.
    Vend de kolde kartofler og dressingen sammen.
    Åben bælgene og tag ærterne ud og vend dem rundt i salaten. Gem nogen af dem til at pynte toppen med.
    Top med ærter, ribs, brøndkarse og dild.
    Server kartoffelsalaten med resten af de friske krydderurter og kød til. Se tips til tilbehør oppe i teksten.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar