Kold jordbærgrød uden sukker
Kage og dessert

Kold jordbærgrød uden sukker

Kold jordbærgrød uden sukker

Denne her lille og meget nemme dessert er en af mine favoritter, når jeg får lyst til lidt sødt om aftnen. Den tager ikke mere end 5 minutter at lave, den indeholder ikke sukker, og så smager den lækkert og friskt. Faktisk minder den ret meget om is, så jeg kunne også også have kaldt opskriften for jordbærsorbet uden sukker. Hvis du undlader at komme vand i, har du i stedet en nem og sund jordbærsorbet lavet på ingen tid.

Desserten her – kold jordbærgrød uden sukker, indeholder som navnet siger ikke sukker. I stedet har jeg anvendt ren vaniljepulver men kun en smule, så grøden bevarer den i forvejen søde smag fra jordbærerne. Sammen med jordbærgrøden plejer jeg at få græsk yoghurt, og så pynter jeg den med et par hakkede mandler, for at give lidt knas.

Der bliver en pæn stor portion ud af opskriften, så der er nok til to som ønsker at dele ♥

Kold jordbærgrød uden sukker

Kold jordbærgrød uden sukker

Antal 1 person

Ingredienser

  • 250 g frosne jordbær
  • 1-1,5 dl koldt vand
  • 1 tsk. vaniljepulver (uden tilsat sukker)

Pynt:

  • 4-5 mandler
  • Skyr eller græsk yoghurt

Sådan gør du

  • Kom de frosne jordbær op i en sigte og hold kogende vand ud over dem. Hæld jordbærerne ned i et bæger og tilsæt vaniljepulver og lidt vand. Blend det hele sammen med en stavbleder eller en blender. Tilsæt lidt mere vand hvis du synes, at grød har for tyk en konsistens.
    Kom den kolde jordbærgrød ned i en skål og pynt med hakkede mandler. Serveres med skyr eller græsk yoghurt ved siden af.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar