Kokostoppe med appelsin som er dyppet i mørk chokolade.
Der er rigtig mange år siden, at jeg har bagt kokostoppe. Faktisk tror jeg ikke, at jeg har lavet dem, siden jeg var barn. Men de smager nu godt, og er ikke svære at lave.
Opskriften på disse kokostoppe er med et strejf af appelsin. Det synes jeg, gjorde dem lidt mere sommerlige. Der blev 9 toppe ud af kagedejen, da jeg valgte at lave dem store. De er efterfølgende dyppet i mørk smeltet chokolade. Eller det vil sige, jeg forsøgte at dyppe dem. Med det resultat af nogen af dem gik fra hinanden , også selv om jeg havde ventet, til de var nedkølet. Jeg valgte derfor at smøre chokoladen på med en dejskraber. Det gik meget bedre, og gjorde også, at der kunne komme et tykkere lag chokolade på.
Kagerne skal opbevares på køl for at holde sig friske – især i denne varme tid.
Opskrift på kokostoppe
50 g smør
2 æg
100 g sukker
200 g kokosmel
Skallen fra en økologisk appelsin
100 g mørk god chokolade
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde. Bland æg, sukker og kokosmel sammen i en skål.
Riv appelsin-skallen ned i skålen og tilsæt smørret. Bland det hele godt rundt. Det er næsten lettest at bruge hænderne til at ælte med. Form 9 store toppe eller flere mindre små, og sæt dem på en plade med bagepapir.
Bagetid: ca. 12 min. ved 175°.
Når kagerne er helt afkøles kommes chokoladen på.
Mængde
9 kokostoppe
Ingen kommentarer