Kødboller med hjemmelavet tomatsovs. Serveret med spaghetti og frisk parmesanost.
Retten tager en del tid at forberde, da farsen skal trække i køleskabet, og tomatsovsen skal simre i 25-30 minutter for at få den rette smag.
For at spare tid kan man jo købe en færdig tomatsovs, men den smager nu bedre, når den selv laves. Der er masser af smag i, og så ved du præcis hvad den indeholder.
Eventuelt kan der laves dobbelt portion af tomatsovsen, så har du til lasagne eller en anden pastaret dagen efter.
Opskrift på kødboller med hjemmelavet tomatsovs
250 g hakket svinekød
250 g hakket oksekød
Smør til stegning
5 spsk hakket persille
2 fed hvidløg
1/2 dl mælk
1/2 dl mel
Salt og peber
Tomatsovs:
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk olie
2 dåser hakket tomater
En spsk hvidvinseddike
Salt og peber
Basilikum, timian og organo efter smag
Pynt: Frisk revet parmesanost
Fremgangsmåde
Rør kødet sammen med persille, hvidløg, mælk, mel og salat og peber. Lad farsen trækket i køleskabet i 30-45 minutter. Form små kødboller og brun dem på en pande med smør.
Til tomatsovsen hakkes løg og hvidløg, som svites i en gryde med olie. Kom de øvrige ingredienser i – men vent med krydderierne. Lad det hele simre ved svag varme i 25-30 minutter og smag til med basilikum, timian og oregano.
Mængde
4 personer
Ingen kommentarer