Knuthenborg Safaripark
Dyr og dyreparker, Udendørs aktiviteter

Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark
Knuthenborg Safaripark som ligger i Maribo på Lolland er en kæmpe dyrepark med mere end 1000 vilde dyr. Mange af dyrerne kan man se fra egen bil, og det er muligt både at møde giraffer, strudse, zebraer, elge, vandbøfler, geder, næsehorn og mange flere, når man færdes i parken. Udover de kæmpe områder med flot natur og dyr har Knuthenborg Safaripark også en naturlegeplads og en vandlegeplads kaldet Småland. Her finder man Congo Splash, som er Danmarks højeste vandrutsjebane.

I forbindelse med navngivning og indvielse af Congo Splash var jeg og min familie så heldige at blive inviteret til denne event sammen med en masse andre bloggere, pressefolk og kendisser. Programmet for dagen lød således:

 • Velkomst og brunch
 • Indvielse og navngivning af Congo Splash
 • Safaritur i bus – hvor de vilde dyr kan mødes hele tæt på
 • Herefter fri leg i parken resten af dagen

Køreturen til Knuthenborg Safaripark

Vi kørte hjemmefra klokken 8.00, og jeg tror faktisk aldrig, at vi alle fire har været så tidligt ud af døren på en fridag. Foran os ventede halvanden times kørsel inden vi nåede helt til Maribo. Ingen af drengene er specielt begejstret for at køre i bil og slet ikke lange strækninger. Jeg var noget nervøs for hvordan den lange køretur ville gå, og vi havde pakket alt lige fra poser af legetøj til juice, kildevand, hjemmebagte boller, frugt og flere film til at se i bilen. Overraskende gik turen SÅ fint. Begge drenge klarede turen meget meget flot, og der var faktisk ingen af dem som var kede af det.
Inden der var gået en halv time havde de begge spist både adskillige stykker frugt og boller. Jeg ved ikke, hvad der er med de børn og mad i bilen. De spiser altid rigtig meget, når vi er ude at køre ;-)

Vi ankom til parken klokken 9.45, hvor vi blev budt velkommen og kom ind til et meget langt og herligt brunchbord. Her var flere slags brød, boller og rugbrød, pølser, røræg, bacon, pålæg, frugt, kaffe, te, juice og pandekager med sirup.

Knuthenborg Safaripark Knuthenborg Safaripark

Congo Splash

Efter maden nåede vi at lege lidt på naturlegepladsen, hvor drengene nød at kunne løbe rundt, kravle, gynge og lege med sand og vand.
Herefter gik turen over til Congo Splash som blev navngivet og indviet. Vi og drengene stod og kiggede på, og jeg fik taget et par billeder af den første tur, som du kan se her under. Bådene kommer hele 16 meter op, og her kan man få lov at nyde udsigten ud over parken, inden man suser ned af bakken.

Knuthenborg Safaripark Knuthenborg SafariparkKnuthenborg Safaripark Knuthenborg Safaripark Knuthenborg Safaripark Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark Knuthenborg Safaripark Knuthenborg Safaripark Knuthenborg Safaripark

På safaritur

Vi var også rundt på bustur, hvor vi blandt andet besøget de aktiske hvide ulve. De lå dog og dasede i det høje græs og var lidt svære at få øje på. Efter safarituren var vores yngste søn så træt, at han faldt i søvn med det samme i sin barnevogn. Imens hentede vi frokost i cafeen, som vi sad og spiste på en bænk i det alt for skønne solskinsvejr.
Som jeg har blogget om en del gange før, elsker begge vores drenge at lege ude og den store hoppede rundt i græsset og legede med en pind i over en halv time. Han sagde, at han var på brændenælde-jagt :-)

Knuthenborg Safaripark

Efter middagsluren kørte vi rundt i parken, og vi fik både set aberne, tigrene og lemurene helt tæt på. Vi spiste is i abeskoven, inden vi begav os hjem efter en lang og skøn dag.

Knuthenborg Safaripark Knuthenborg Safaripark Knuthenborg Safaripark Knuthenborg Safaripark

Min anmeldelse af Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark er en virkelig lækker og meget stor park, hvor man sagtens kan bruge en hel dag sammen med familie. Her er mulighed for at opleve dyrene helt tæt på og at se dem i den fri natur.

Udover alle de vilde dyr har Knuthenborg Safaripark også en stor og lækker naturlegeplads, hvor vores drenge sagtens kunne have leget en hel dag.

Mange tak til Knuthenborg Safaripark og Kompas Kommunikation for en super dejlig tur til Knuthenborg Safaripark.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Katrine KJ Rask Hansen 17. maj 2014 at 21:52

  Hej igen Mie, hvor super hyggeligt at hilse på dig :) Har nævnt dig i min fortælling om dagen… Og hvor godt at du fik taget gode billeder af det gode mad – det fik jeg aldrig gjort! Super dag – håber vi snart ses igen :)
  KH Lilletutogmor.dk aka Katrine

 • Svar Mie 18. maj 2014 at 12:28

  Hej Katrine
  I lige måde, det var bestemt også hyggeligt at hilse på dig. Det første jeg tænkte, da vi trådte ind i lokalet var, det er da lille tut der sidder der ;-)
  Jeg hopper over og ser dine billeder og læser din tekst om alle de kendte ;-) Kh. Mie

 • Skriv din kommentar