Knuste kartofler med bacon
Aftensmad

Knuste kartofler med bacon

Knuste kartofler med bacon

Knuste kartofler med bacon er en dejlig nem kartoffel opskrift, som kan bruges både til hverdag og fest. Kartoflerne kan spises som tilbehør til de fleste retter, og de er ikke svære at lave, da de næsten passer sig selv i ovnen. Jeg har lavet denne variant af maste kartofler i ovn med bacon og frisk timian. Men du kan også lave kartoflerne med parmesan, hvidløg eller andre krydderurter.

Kartoflerne koges i vand og derefter mases de med bunden af et glas. Der hældes en smule olivenolie over og derefter kommes der bacon, flagesalt og timian på inden de bages i ovnen.

Se flere tips og billeder til kogte kartofler i ovn under opskriften. 

Læs også: Saltkartofler. Det er små kartofler kogt med skræl og godt med salt. Det giver dem et lille fint lag salt, og det smager så godt sammen med pesto eller aioli.

Knuste kartofler med bacon

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1000 gram små kartofler med tynd skræl
  • Olie fx. olivenolie
  • Flagesalt
  • Frisk timian
  • 1-1,5 pakke bacon

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    Kog kartoflerne i cirka 10 minutter og hæld vandet fra.
    Kom bagepapir på en bageplade og læg kartoflerne på pladen.
    Brug bunden af et glas til at trykke kartoflerne flade.
    Hæld lidt olie hen over kartoflerne og flagesalt.
    Klip eller skær hvert stykke bacon ud i tre stykker og læg et stykke på hver kartoffel.
    Kom kviste af frisk timian rundt om kartoflerne og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter.
maste kartofler i ovn
kartoffel opskrift

Knuste kartofler med bacon og andre varianter.

Knuste kartofler kan som tidligere nævnt også laves med parmesan. De kan laves med andre typer af ost, hvidløg, pesto eller krydderier som paprika og chili. Kom dine yndlings krydderuter på, så får kartoflerne endnu mere smag, og der kommer til at dufte skønt i hele køkkenet.

Maste kartofler til hverdagsmad eller fest.

Jeg synes både at kartoflerne kan spises til hverdag og serveres til lidt finere mad til en fest. De kan laves i så mange smagsvarianter og spises som tilbehør til både en steg, bøf, fisk eller kylling. Hvis du ikke er til knuste kartofler med bacon kan baconen godt indlades. Jeg har lavet dem flere gange både med og uden bacon og begge dele smager godt.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar