Knækbrød

Knækbrød

Som lovet kommer her opskriften på de knækbrød, som jeg bagte i sidste uge.
De er super sprøde og knasende og fyldt med en masse korn. Jeg brugte en pose 5-kornsblanding*, som jeg havde liggende i skabet. I posen var der knækkede rugkerner, knækkede hvedekerner, hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner.

Der bliver 20 stykker knækbrød ud af dejen. Opbevar dem i en beholder med tæt låg, så kan de sagtens holde sig sprøde i flere dage. Vi har spist knækbrødene både til vores morgenmad, frokost og som et nemt og hurtigt mellemmåltid. Jeg kan bedst lide dem med smør eller brieost og peberfrugt. Min yngste søn spiser dem som de er, han vil ikke have smør på. Normalt kan han ikke en gang spise en kiks, uden at han står og peger på smørret henne i køleskabet ;-)

Knækbrød

Knækbrød

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 50 g havregryn
  • 350 g 5-kornsblanding*
  • 80 ml olie
  • 1,5-2 tsk. groft salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 æg
  • 130 ml vand
  • 150 g hvedemel

Pynt:

  • Blå birkes
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål og form dejen til en samlet klump. Kom mel på en kagerulle og rul forsigtigt dejen ud på en plade med bagepapir. Kom mere mel på kagerullen hver gang der rulles, så dejen ikke klister fast.
    Dejen skal helt ud til alle siderne, så den fylder hele bagepladen. Med en skarp kniv skæres 20 nogenlunde lige store firkanter. Kom en smule vand ud over dejen med fingerne og drys med birkes og sesamfrø. Bag knækbrødene i midten af ovnen.
    Bagetid: 15-20 minutter ved 200 grader varmluft.

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 


Kommentarer

Knækbrød — 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.