Knækbrød
Brød og boller

Knækbrød

Knækbrød

Knækbrød – en god og nem knækbrøds opskrift.

Som lovet kommer her opskriften på de knækbrød med kerner, som jeg bagte i sidste uge.
De er super sprøde og knasende og fyldt med en masse korn og kerner. Jeg brugte en pose 5-kornsblanding*, som jeg havde liggende i skabet. I posen var der knækkede rugkerner, knækkede hvedekerner, hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner. Du kan selvfølgelig også bare blande korn og kerner selv, men skal det være nemt, kan man købe en færdigblandet pose.

Udover hvedemel og olie indeholder de her knækbrød også havregryn. Jeg kan så godt lide at bage med havregryn og tilsætte det ofte også i mine hjemmelavede boller.

Der bliver cirka 20 stykker sunde knækbrød ud af dejen. Opbevar dem gerne i en beholder med et tæt låg, så kan de sagtens holde sig sprøde i flere dage. Vi har spist knækbrødene både til vores morgenmad, frokost og som et nemt og hurtigt mellemmåltid. Jeg kan bedst lide dem med smør eller brieost og peberfrugt. Min yngste søn spiser dem som de er, han vil ikke have smør på. Normalt kan han ikke en gang spise en kiks, uden at han står og peger på smørret henne i køleskabet. Men de her knækbrød, er han altså vild med ;-)

Efter dejen er rørt sammen rulles den ud på et stykke bagepapir. Bag efter skal du bruge en skarp kniv til at skære firkanter. Jeg skar dejen ud i 20 stykker, men de kan også skæres ud i større eller mindre stykker.

Har du spørgsmål til opskriften, kan du skrive i kommentarfeltet nederst på siden.
Jeg tjekker kommentater dagligt og vender tilbage snarest muligt.

Prøv også disse hjemmelavet knækbrød:
Sprøde tynde knækbrød med både rugmel og hvedemel.

Knækbrød

Knækbrød

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 50 g havregryn
  • 350 g 5-kornsblanding*
  • 80 ml olie
  • 1,5-2 tsk. groft salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 æg
  • 130 ml vand
  • 150 g hvedemel

Pynt:

  • Blå birkes
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål og form dejen til en samlet klump. Kom mel på en kagerulle og rul forsigtigt dejen ud på en plade med bagepapir. Kom mere mel på kagerullen hver gang der rulles, så dejen ikke klister fast.
    Dejen skal helt ud til alle siderne, så den fylder hele bagepladen. Med en skarp kniv skæres 20 nogenlunde lige store firkanter. Kom en smule vand ud over dejen med fingerne og drys med birkes og sesamfrø. Bag knækbrødene i midten af ovnen.
    Bagetid: 15-20 minutter ved 200 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Previous Post Next Post

2 Kommentarer

  • Reply maja 14. august 2018 at 14:30

    min 5-kornsbladning er udløbet for 10 mdr siden, kan det stadig bruges eller skal jeg købe noget nyt

    • Reply Mie 14. august 2018 at 19:47

      Hvis den er 10 måneder gammel, ville jeg ikke bruge den :-)

    Skriv din kommentar