Kiksekage
Kage og dessert

Kiksekage

Kiksekage

Til Maltes fødselsdag i weekenden havde jeg lavet lagkager med jordbær og hindbær og kiksekage. Kiksekage er aldrig rigtig noget vi har brugt i min familie, men jeg fik det af og til i min barndom hos min veninde. Jeg kan rigtig godt lide kiksekage, og så er det jo nemt med en kage som ikke skal bages.

Normalt bruges der firkantede vaniljekiks til kiksekage, men det kunne jeg ikke få nogen steder. Jeg var i fire forskellige butikker, og de eneste firkantede kiks som jeg kunne finde, var grovkiks. Derfor endte jeg med at lave kagen med Mariekiks. Rækkerne på kiksene ser derfor ikke så pæne ud, men smagen fejlede ikke noget.

Der kommer flere opskrifter fra fødselsdagen i løbet af de næste par dage. Hvis du følger min profil på Bloglovin’, får du altid besked om de nyeste indlæg.

Kiksekage

Kiksekage

Antal 1 kage

Ingredienser

  • 400 g mørk chokolade
  • 250 g smør
  • 40 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 24-26 mariekiks 

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen i et vandbad og smørret i en anden gryde. Tag gryderne af varmen og bland chokoladen og smørret sammen og tilsæt flormelis. Rør det hele godt sammen i gryden og brug et piskeris til at piske æggeblommen ud i blandingen.
    Kom husholdningsfilm ned i en kageform – helt op til kanterne. Jeg har brugt en 24 cm. silikoneform for at undgå at chokoladen klistrede fast til siderne. Hæld noget af chokolade blandingen ned i formen, så bunden dækkes. Læg en række af Mariekiks og knæk et par af dem over, så der også kommer kiks i siderne. Hæld derefter chokolade igen og derefter en række af kiks indtil der er ikke er mere chokolade tilbage. Det øverste lag af kiksekage skal være chokolade.
    Dæk formen over med et lag film og sæt kiksekage på køl til dagen efter. Skær kiksekage ud i skiver med en skarp kniv.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar