Kikærtedeller med ris og karrysauce

annonce

Kikærtedeller med ris og karrysauce

I dag vil jeg dele en lækker opskrift på kikærtedeller med ris og karrysauce med jer.
Det er en ret som mætter dejligt, da den indeholder godt med proteiner, selv om den er kødfri, og så er det en ret som kan spises af hele familien.

Kikærtedellerne har jeg lavet ud af kikærter, krydderier, persille og sesamfrø som er blendet til en fars. Bag efter er farsen formet og stegt på en stor pande i lidt olie, og ved siden har jeg kogt brune ris og skåret lidt pynt for ekstra smag og farver.

Saucen er en karrysauce fra Knorr som fornyeligt har lanceret tre nye saucer med 100% naturlige ingredienser. Alle saucerne er lavet af bæredygtige krydderurter og grøntsager som giver en god og naturlig smag. De nye saucer findes i tre varianter – bearnaise, hollandaise og karry. Saucerne er enkle at tilberede i en travl hverdag og så passer de både til retter med og uden kød.

Kikærtedeller med ris og karrysauce

Opskriften her har jeg lavet i samarbejde med Knorr. De gav mig den sjove udfordring at udvikle en hverdagsopskrift som både skulle være nem, kødfri og børnevenlig med deres nye sauce. Det er der kommet denne kødfri opskrift ud af, og jeg håber, at I vil synes lige så godt om retten, som vi gør.

De nye Naturally Tasty saucer kan kan købes i større supermarkeder, og I kan læse mere om dem på Knorrs hjemmeside.

Om tørrede fødevarer

“Mange husholdninger bruger tørrede fødevarer i den daglige madlavning, fordi det er nemt og smager godt. Men de færreste forbrugere ved, at tørrede produkter også er naturlige og bedre for miljøet. Faktisk tror mange, at tørrede produkter er unaturlige. Unilever, en af de største forkæmpere for bæredygtig fødevareproduktion mener, at det er på tide at dræbe nogle af disse myter. Tørrede fødevarer er en af fremtidens løsninger, hvis vi vil have god smag, naturlige ingredienser og bæredygtig produktion.” (Unilever) 

Kikærtedeller med ris og karrysauce

Opskrift på kikærtedeller med ris og karrysauce

Kikærtedeller:
2 dåser kikærter (eller 400 g kikærter som sættes i blød natten over og koges)
1 tsk havsalt
Peber
1 tsk karry
2 spsk bredbladet hakkede persille
45 g sesamfrø
1 fed presset hvidløg
3-4 spsk hvedemel
1 lille spsk olivenolie (i farsen)

Olivenolie til at stege i

Brune ris
Knorr karrysauce + 2-2,5 dl sødmælk

Topping:
Frisk ananas
Bredbladet persille
Forårsløg
Æble
Cashewnødder + lidt fint salt

Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisningen på posen.

Rist cashewnødderne på en tør pande med en smule fint salt.

Blend alle ingredienserne til kikærtedellerne med en stavblender eller i en blender.
Kom en smule olie på en stor stegepande og varm den op. Form små let flade kikærtedeller ud af farsen og steg dem på panden. Jeg gik 18 kikærtedeller ud af opskriften.
Kikærtedellerne skal vendes forsigtigt og steges på begge sider, til de får en sprød skorpe.

Pisk karrysovsen sammen med mælk og lad den tykne. Der kan også bruges vand, hvis der ønskes en tyndere sauce.

Anret kikærtedellerne på tallerkenerne sammen med ris, karrysauce og tilbehøret.

Mængde

Kikærtedeller med ris og karrysauce til 4 personer

Kikærtedeller med ris og karrysauce

Karry Sauce – 100 % Naturlige Ingredienser med æble, ingefær og sort peber.
God sammen med kød, kylling og fisk – men også velegnede som del af kødfri måltider.

Kikærtedeller med ris og karrysauce

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *