kebabmix
Aftensmad

Kebab mix

kebabmix

Kebab mix med pomfritter, kebab kød, salat og dressing – en nem og god opskrift på hjemmelavet kebabmix.

Hjemmelavet kebab mix med pomfritter, kebabkød, blandet grønt, rødløg og en nem og hurtig creme fraiche dressing med purløg.

Jeg har lavet kebab mix til William og os andre mange gange. Det er en af de retter som William særligt godt kan lide, og det er ofte det, han ønsker, når vi skal have take away. Så vil han enten gerne have pizza Margherita eller en kebab-box.

Det gode ved kabab mix er at man sagtens kan lave det selv, og man kan også nemt lave det i en sundere version. Man kan selvfølgelig lave sit kebab eller kyllingemix selv, men man kan også bruge frossen kebab købt næsten færdig. Det har jeg gjort i opskriften her sammen med købe pomfritterne. Det er nogen økologiske pomfritter fra frost, som vi synes er gode. De smager noget mere af kartoffel og er ikke for tynde.

Følger du med på min Instagram profil? Hvis ikke kan du finde den ved at søge på madling eller madling_dk og så har jeg linket lige oven over.

Hvad skal der i kebabmix?

Til min opskrift er der som nævnt brugt kebabkød og pomfritter. Derudover er der små tomater i, agurk, peberfrugt, rødløg, feta og en hjemmerørt dressing. Dressingen består af creme fraiche, hvidløgspulver, salt og peber, sukker, citronsaft og frisk purløg.
Det hele skal bare røres sammen, så det tager virkelig ikke mange minutter.

Jeg har brugt oksekebab som er vendt på panden. Men der kan også bruges kalvekebab eller kyllingekebab. Kyllingekebab har vi også prøvet flere gange, og det er nu også godt.

Hvis du ikke er så meget til feta, kan der i stedet tilsættes ostetern eller ost kan helt undlades.

Prøv også: Disse lækre kebabspyd med hakket oksekød og krydderier.

kebab mix
kebab mix dressing
hjemmelavet kebabmix

Kebab mix

Antal 3 personer

Ingredienser

  • 350-400 g kebab - okse, lam eller kylling
  • Smør eller olie til at stege i
  • 400 g pomfritter
  • 4 små hjertesalat
  • Cherrytomater
  • Agurk
  • Peberfrugt
  • Rødløg
  • Feta

Dressing

  • 200 ml creme fraiche 18%
  • tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • Frisk purløg

Sådan gør du

  • Kom pomfritterne i ovnen på en plade med bagepapir til de er varme og let brune.
    Skyl salaten, tør den i et rent viskestykke og knæk eller skær den over i passende små stykker.
    Kom smør eller olie ud på en stor pande og steg kødet efter anvisningen på posen. Imens kan grøntsagerne tilberedes og dressingen røres sammen.
    Skyl og skær tomaterne og agurken ud. Hak rødløget helt fint.
    Når kødet er færdigt må det gerne stå og køle en smule af.
    Anret salaten og de øvrige grøntsager samt fetaen på tallerkener.
    Rør dressingen sammen og tilsæt finthakket purløg. Smag den til sidst til med salt og peber.
    Lad pomfritterme stå lidt efter de har været i ovnen og drys med fint salt.
    Kom pomfritter og kødet på salaten og server det sammen med dressingen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar