Kartoffelsuppe
Aftensmad

Kartoffelsuppe med tilbehør

Kartoffelsuppe

Opskrift på en lækker kartoffel suppe med blomkål og tilbehør.

En god og varm kartoffelsuppe med tilbehør som luner på en kold dag. Denne kartoffel suppe kan spises sammen med et godt brød til eller serveres sammen med forskelligt tilbehør.

Sidst vi fik suppe var det en kartoffelsuppe med tilbehør til. Jeg havde kogt små pastaer til, sprødstegt bacon i tern og pølser. Der var også purløg og rugbrødschips. Jeg havde ikke nået at lave mine egne hjemmelavede rugbrødschips, så det blev købe udgaven. Det hele blev anrettet i små skåle, så vi hver især kunne toppe suppen med det, vi helst ville have på.

Selve suppen er lavet af en blanding af kartofler og blomkål. Man kan også lave den som ren kartoffelsuppe eller som en kartoffelporre suppe.
Det er en dejlig cremet suppe som er nem at lave. Du kan enten blende suppen direkte i gryden ved at bruge en stavblender eller komme suppen over i en større almindelig blender. Hvis du bruger en stavblender, skal du huske ikke at løfte den, når suppen blendes. Så kommer der nemlig varm suppe ud over det hele. Når først man har prøvet det en gang, så husker man det vist altid ;-)

Der er tilsat fløde i kartoffelsuppen og så er den smagt til med timian og salt. Jeg synes, at timian smager så godt sammen med kartofler. Hvis du mere er til rosmarin eller basilikum, kan det selvfølgelig også bruges.
Der bliver en ret stor portion ud af opskriften, så der var mere, end hvad vi fire kunne spise til aftensmad. Jeg har sat antal til seks personer. Hvis der ikke bruges så meget tilbehør til, spises der nok mere, og så er der ikke til helt så mange.

Kartoffelsuppe med tilbehør

Kartoffelsuppe med tilbehør

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 450 g blomkål
  • 1000 g kartofler
  • Smør/olie
  • 7 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 250 ml piskefløde
  • 1 tsk. timian
  • Salt

Tilbehør

Sådan gør du

Suppe
  • Skræl løget og skær det ud i tern. Del blomkålsbuketterne og skyl dem.
    Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern.
    Kom smør eller olie ud på en sauterpande eller i en gryde og vend grøntsagerne rundt ved middel varme. De skal ikke have så lang tid - kun et par minutter.
    Tilsæt vandet og bouillon og lad det koge i 18-20 minutter til grøntsagerne er møre. Imens kan tilbehøret tilberedes.
    Blend suppen i en stavblender eller i en almindelig blender og hæld den derefter tilbage i gryden.
    Tilsæt fløden, varm suppen op og smag den til med timian og salt.
Tilbehør
  • Kog pastaerne efter anvisningen på posen og stil dem klar med et låg over skålen.
    Steg baconen sprød og stil også den klar.
    Skær pølserne ud i små stykker og steg dem på panden i lidt smør.
    Anret pasta, bacon, pølser, og rugbrødschips i små skåle som serveres sammen med suppen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på min Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar