Kartoffelsalat med sennepsdressing

Kartoffelsalat med sennepsdressing

En af de lækre retter som jeg forbinder med sommer, er kartoffelsalat.
Kartoffelsalat med små nye kartofler, friske grønne asparges og radiser. Perfekt til grillet kød, pølser eller som her mini-frikadeller. Opskriften på frikadellerne er den samme som mine kyllingefrikadeller, kødet er blot udskiftet med svinekød.

Dressingen er lavet på græsk yoghurt og trods de meget få ingredienser, havde den en god smag og passede rigtig godt til kartoflerne og grøntsagerne. Dressingen blev serveret ved siden af, fordi jeg synes, det var synd at “drukne” alle de lære og friske sommer-grøntsager. Så kunne vi, min mor som vi havde besøg af den dag og børnene selv bestemme hvor lidt eller meget dressing der skulle på. Det var et godt valg, da dressingen ikke var noget for drengene. De syntes vist, at smagen af sennep var for kraftig.

Kartoffelsalat med sennepsdressing

Opskrift på kartoffelsalat med sennepsdressing

1 kg nye kartofler
Et bundt asparges
En bundt radiser
Brøndkarse

Dressing:
1,5 dl græsk yoghurt
1 tsk Dijonsennep
Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i 18-20 minutter til de er møre. Skyl og skær det nederste af aspargesene fra og vend dem et par minutter på en varm pande med smør.
Skyl radiserne og skær dem over i tynde stykker på langs. Lad kartoflerne og aspargesene køle af i køleskabet inden det hele blandes sammen i en skål eller et fad. Pynt med brøndkarse og stil kartoffelsalaten på køl til den skal spises.

Rør dressingen sammen og server den i en skål ved siden af salaten.

Mængde

4-5 personer

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.