Kartoffelsalat med frikadeller
Aftensmad

Kartoffelsalat med frikadeller

Kartoffelsalat med frikadeller

Det er alt for sjældent, at vi får kartoffelsalat, og det er da heller ikke blevet til mere end en enkelt gang denne sommer. Jeg synes ellers, at kartoffelsalat er sådan en rigtig sommerspise ligesom grillmad i haven og nye danske kartofler og jordbær. Men nu hvor sommerdagene i år har været så få, er det begrænset hvor meget sommermad, jeg har fået lavet.

Tænk at det allerede er efterår i næste uge, det synes jeg slet ikke er til at forstå! William og jeg sad i går og kiggede ud i haven, og talte om at bladene var ved at falde af træerne. “Det har jo slet ikke været sommer endnu”, sagde William meget skuffet. Det måtte jeg give ham ret i, for jeg synes næsten også, at vi er blevet snydt for sommeren. Det er ikke mange solrige dage, eller lune aftner vi har haft i år.

Nå men en enkel omgang kartoffelsalat blev det da til, og vi spiste den sammen med disse luftige frikadeller. Det er næsten altid den opskrift jeg bruger, da jeg kan godt kan lide, at frikadellerne ikke bliver alt for kompakte i det.

Til sidst vil jeg ønske jer alle en rigtig dejlig weekend ♥
Vi har endnu ikke så mange planer. Kun et enkel arrangement i eftermiddag og så skal Søren og jeg en tur i biografen i weekenden. Det sker ikke så tit, at det bare er os to der skal ud sammen, så det glæder jeg mig til.

Kartoffelsalat med frikadeller

Opskrift på kartoffelsalat med frikadeller

1 kg kartofler
500 ml cremefraiche
2-3 tsk dijonsennep
1 tsk akaciehonning
0,5 tsk citronsaft
Salt og peber
1 rødlæg

Pynt: purløg og cherrytomater

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og kog dem i 13-14 minutter eller til de er møre. Stil kartoflerne på køl til de er helt afkølet og imens kan dressingen tilberedes. Rør cremefraiche, dijonsennep og honning sammen og smag dressinggen til med citronsaft, salt og peber.

Hak rødløget i små tern og kom det ned i dressingen. Tag de kolde kartofler ud af køleskabet og skær dem over i passende små stykker som blandes sammen med dressingen. Pynt med purløg og stil kartoffelsalaten på køl hvis den ikke skal spises med det samme.

Mængde

4-5 personer

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar