Kartoffelmos med mandler
Aftensmad

Kartoffelmos med mandler

Kartoffelmos med mandler
Tilbehøret til den and og kylling som vi fik til aftensmad i går, var denne kartoffelmos med mandler. Jeg blander tit kartoffelmosen med blomkål eller gulerødder, men det er første gang, jeg prøver med mandler.

Den søde smag fra mandlerne passer rigtig godt sammen med kartoflerne, og så får mosen lidt knas. Det ganske enkelt at lave, da det sådan set bare er en almindelig kartoffelmos tilsat hakkede mandler. De er ikke pillet – kun skåret i mindre stykker og tilsat til sidst, da mosen var færdig.

Sammen med kartoffelmosen fik vi også en salat med blandet andet hvidkål, appelsin og tranebær. Den opskrift kommer også her på bloggen.

Opskrift på kartoffelmos med mandler

18 små kartofler
0,5 dl mælk
1-2 spsk smør
100 g mandler
Salt

Fremgangsmåde

Skræl og kog kartoflerne i 20-25 minutter. De må gerne være rigeligt bløde, når de skal bruges til kartoffelmos. Mos kartoflerne med et piskeris, en elpisker eller en kartoffelmos presser. Tilsæt mælken, smør og salt. Hak mandlerne i små stykker og rør dem rundt i den varme mos.

Mængde

4-5 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar