Karrebæksminde Feriecenter og by - 2. del
Sjælland, Søde sager og isbutikker

Karrebæksminde Feriecenter og by – 2. del

Karrebæksminde Feriecenter og by – 2 del

Her kommer anden del af vores sommerferie i Karrebæksminde og Enø. I første del skrev jeg om feriehuset, som vi boede i (lejet gennem Danland), selve byen og den italienske restaurant Bella Vista. Hvis du ikke har læst første del, er der et link nederst i indlægget. Denne gang kan du se billeder og læse om Café Vivaldi, en gårdbutik som vi besøgte, og så kan du få tips til gode is i Karrebæksminde.

Café Vivaldi
Vi besøgte Café Vivaldi to gange under ferien. Den ene gang til frokost og den anden gang til aftensmad. Til frokost fik vi (min mand og jeg) en tortilla med kylling, ost og grøntsager. Som tilbehør var der både en salat, store pommes frites, salsa, guacamole og cremefraiche. Det var en temmelig stor frokostmenu men meget lækker. Børnene fik en hjemmelavet toast med skinke, frisk frugt og yoghurt. Maden var pænt anrettet og betjeningen rigtig god. Bestillingen skulle til frokost ske i baren, men det var ikke noget problem, da personalet var venlige, opmærksomme og hurtige til at komme med maden.

Til aftensmad fik vi plankebøf med oksemørbrad, bacon, kartoffelmos, grøntsager og champignonsauce. Nu er vi ret glade for plankebøf, og den fra Café Vivaldi ligger desværre ikke på min topliste. Selve anretningen var ikke så pæn, kartoffelmos og kødet manglede smag, og så syntes jeg ikke, at grøntsagerne var velegnet til en plankebøf. De var for groftskåret, og virkede for voldsomme til resten af maden.
Efter min mening ville bønner, en langtidsbagt tomat og fintskåret peberfrugt have været mere velegnet sammen med plankebøffen.

Karrebæksminde Feriecenter og by - 2 del
Karrebæksminde Feriecenter og by - 2. del
Karrebæksminde Feriecenter og by - 2. del

På cafeen havde de en masse tegnebøger og tuscher, som børnene kunne låne.
Her er det Malte som tegner, og William spiller på Ipad’en.

På billedet ser det sikkert rigtig roligt og harmonisk ud. Helt sådan var det dog ikke. Malte havde en af de dage, hvor han SELV ville bestemme, og det indebar også, hvornår han ville sidde i stolen, og hvornår han ikke ville!
Så hvis du var på Café Vivaldi lige den dag, har du nok hørt en hidsig og bestemt
2-årig Malte protestere mod sin mor og far ;-)

Karrebæksminde Feriecenter og by - 2. del

Gårbutikker
Der lå flere gårdbutikker tæt på Karrebæksminde by, og vi kørte ind på gårdbutikken v/Hanne og Jens Petersen. Vi ville købe kartofler til aftensmaden, og fandt også et par andre lækre ting. Udvalget af både grønt og frugt var fint, og jeg fik en mægtig venlig betjening.

Karrebæksminde Feriecenter og by - 2. del Karrebæksminde Feriecenter og by - 2. del

Gode isbutikker i Karrebæksminde og Enø
Vi fik mange is, de dage vi var i Karrebæksminde – mindst en is om dagen og ofte to. Så vi fik prøvet de fleste (hvis ikke alle) isbutikkerne i Karrebæksminde og på Enø.
Jeg fandt min helt klare favorit, som var pandekage med Softice og chokoladesauce. Okey det gælder måske ikke helt, for det var nok mest pandekagen, som jeg var forelsket i. De lavede de mest fantastiske pandekager i det lille gul hus kaldet Pandekagehuset.

Vi fik også prøvesmagt softice med diverse pynt og Ben & Jerry’s is. Begge isbutikker ligger ved siden af Enø grill & steakhouse. Isene var gode men slet ikke nær så gode som Pandekagehuset ;-)

Karrebæksminde Feriecenter og by - 2. del

En af de andre populære issteder, var Enø bageri. Vi havde fået stedet anbefalet, og hørt meget ros om deres is. Hos Enø bageriet har de mere end 30 forskellige hjemmelavede og fedtfattige slags is. Især kunne jeg fornemme, at de var kendte for deres flødebolle-is, så den måtte jeg selvfølgelig prøve. Derudover fik jeg også en kugle med Oreo’s-is.

Det ville være fejt at skrive, at isen ikke var god, for det var den helt bestemt.
Den smagte nylavet og frisk. Det kunne godt smages, at den var fedtfattig, men det blev den ikke ringere af. Så kommer du til Enø, må du helt sikkert forkæle dig selv med is fra Enø bageriet.

Karrebæksminde Feriecenter og by - 2. del

Karrebæksminde Feriecenter og by - 2. delJeg ved godt, at jeg lovede i sidste indlæg om Karrebæksminde Feriecenter og by – 1. del, at jeg også ville skrive om en pakke app. Men nu er indlægget her endnu en gang blevet langt, så det vil jeg gemme til næste og sidste del om Karrebæksminde.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar