Karamelliserede æbler

Karamelliserede æbler

For mange børnefamilier nærmer efterårsferien sig, og det giver mulighed for afslapning, hygge og oplevelser sammen. Vi har en kort efterårsferie, hvor vi har planlagt fridag og en tur ind og se halloween i Tivoli. Både vi og børene synes det er en hyggelig dag, og det er blevet en tradition, at vi tager der ind hvert efterår. Stemningen og alt den flotte pynt til halloween er bestemt værd at se.

Både til jul og halloween kan man I Tivoli købe røde glasrede æbler på pind. Jeg har altid synes at de så, så flotte ud, men jeg tror kun, at vi har købt dem en enkel gang. Min mor har fortalt, at hun ofte fik dem i sin barndom, og at man kunne få dem på alle markeder og tivolier.

I stedet for at glasere æblerne har jeg karamellisere dem ved at dyppe dem i smeltet sukker. Som pinde har jeg brugt stribet sugerør for at gøre dem lidt festlige. “Må vi spise dem?”, sagde drengene da de så æblerne. De blev godt fedtet af karamel, da de begge hev sugerøret ud, men de nød det. Malte fik sit æble skåret ud, og så sad han og pillede alt karamellen fra og spiste den først ;-)

Karamelliserede æblerKaramelliserede æbler

Karamelliserede æbler

Antal 5 stk.

Ingredienser

  • 5 røde æbler
  • 350 g sukker
  • Træspyd eller sugerør

Fremgangsmåde

  • Skyl og tør æblerne. Med en skarp kniv prikkes et hul til sugerøret og derefter kan du bruge en kødnål til at lave et lidt større hul i æblet. Sæt sugerøret ned i æblet så det sidder godt fast.
    På en stor pande hældes sukkeret ud. Uden at røre i sukkeret skal det smelte ved middel varme. Først når sukkeret er helt smeltet, kan du begynde at røre i det. Karamellen er klar, når den er flydende og har en mellem brun farve. Pas meget på med at den ikke bliver for mørk og kommer til at smage brændt. Hæld karamellem over i en kasserolle med tændt lav varme på komfuret (så karamellen holdes varm og ikke størkner for tidligt). Dyp og vend æblerne ned i karamellen og sæt dem til at tørre på en tallerken.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.