Jul
Snack og sødt

Karameller med havsalt

Karameller med havsalt
Jeg er ikke sikker på, at de holder lige til juleaften de her karameller med havsalt, som jeg har lavet. Men så må jeg jo bare lave en ny portion ik? ;-) Det er heldigvis ret nemt at lave hjemmelavede karameller, og det er lige så let at variere dem i smag.

Karamellerne i denne opskrift er en almindelig flødekaramel med sirup i, og så har jeg kommet korn af havsalt ovenpå karamellerne. Jeg kan rigtig gode lide blandingen af det søde og salte, og synes det smager skønt, når man får en lille eftersmag af salt. Hvis man ønsker dem endnu mere salte, kan man også komme lidt salt ned i karamellen, lige når gryden er taget af varmen.

Opbevar karamellerne i køleskabet i en beholder med låg. Pak karamellerne ind i madpakkepapir eller læg dem med afstand imellem og papir mellem lagene, så de ikke hænger sammen.

Karameller med havsalt

Karameller med havsalt

Karameller med havsalt

Antal 42 stk.

Ingredienser

 • 55 g smør
 • 1 dl piskefløde
 • 155 g sukker
 • 12 spsk. lys sirup
 • 1 spsk, yacon sirup eller mørk sirup
 • Havsalt

Sådan gør du

 • Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt de øvrige ingredienser. Jeg har brugt en måleske til at måle sirupppen med, da der godt kan være stor forskel på spiseskeer. Rør det hele godt sammen og lad karamellen koge i 25-30 minutter imens der røres i den en gang imellem. Man behøver ikke at røre i den hele tiden, men forlad ikke køkkenet så længe karamellen står og koger.
  Når karamellen når en temperatur på 130 grader, tages den af komfuret. Jeg har brugt et sukkertermometer til at måle temperaturen med. Hæld karamellen ned i en silikoneform og sæt formen i køleskabet i 1 time og 30 minutter (tjek eventuelt til karamellen undervejs så den ikke bliver for fast). Formen er ret varm så den kan være en god idé at ligge et håndklæde eller lignende under formen.
  Karamellen skal være næsten afkølet, inden den skæres ud men uden at være for fast. Vend formen om så karamellen kommer ud på en skærebræt. Skær 42-44 karameller med en skarp kniv og drys med et par saltkorn på hver karamel. Sæt karamellerne i køleskabet igen i en times tid og kom dem i en beholder med låg. Jeg har brugt bagepapir mellem lagene, så de ikke hænger sammen.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar