Kanelsnegle
Kage og dessert

Kanelsnegle

Kanelsnegle
I dag var vejret ikke til andet end indendørs hygge…
Så det har vi gjort. Vi har hygget med hjemmebagte kanelsnegle, stearinlys og skovtur.

Det var min ældste søn som besluttede, at det var kanelsnegle, vi skulle bage, og han var naturligvis med til at bage dem. Han er vild med at få lov til at hælde ingredienserne i skålen og at få lov til at røre rundt. Han spørger interesseret undervejs til det hele, og jeg håber da at kunne præge ham til at finde lysten til madlavning, når han bliver voksen. Som barn nød jeg at se min far lave mad og bage. Det gav en hyggelig stemning og ro i hele huset, fordi man kunne mærke hans glæde, ved det han lavede.

collage-2
Ingredienserne røres sammen. For at gøre det nemmere at have min søn med i køkkenet plejer jeg, at måle op inden vi starter. Det gør det lettere når forberedelserne er gjort og sjovere for ham at være med.

IMG_3605-3
Opskrift på kanelsnegle

2 dl mælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg
2 spsk sukker
½ tsk groft salt
9-10 dl hvedemel

Fyld
150 g blødt smør
1 dl brun farin
2 spsk kanel

Fremgangsmåde

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt rundt.
Stil dejen til hævning med et viskestykke over i 30 min.
Under hævningen røres fyldet sammen.
Tilsæt evt. lidt mere mel til dejen og del den i to stykker. Rul hver stykke ud med en kagerulle og smør fyldet jævnt på over det hele. Rul hver dej-stykke sammen som en roulade og skær ca. 30 stykker ud. Læg dem på en plade med bagepapir og tryk dem let flade.
Bagetid: Ca. 10 min. ved 225°.

Mængde

30-32 kanelsnegle

11-2
Efter bagningen gjorde jeg klar til en lille overraskelse i børneværelset.
Skovtur med de lune kanelsnegle, saftevand og stearinlys. Så der sad vi alle 4 og nød vores hjemmebag. En rigtig hyggelig lørdag eftermiddag ♥

10-2
IMG_3622-2

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar